x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Draga Olteanu-Matei

"Astăzi e ziua ta...": Draga Olteanu-Matei

de Ramona Vintila    |    24 Oct 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Draga Olteanu-Matei
Sursa foto: Dan Marinescu/

De mai bine de un an s-a stabilit in oraşul copilăriei sale, unde a infiinţat primul teatru particular pentru amatori din ţară. Astăzi, la aniversarea a 74 de ani, Draga Olteanu-Matei va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ.

De mai bine de un an s-a stabilit in oraşul copilăriei sale, unde a infiinţat primul teatru particular pentru amatori din ţară. Astăzi, la aniversarea a 74 de ani, Draga Olteanu-Matei va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ.

"In această perioadă repet la compania mea de teatru piesa «Omul care a văzut moartea» şi ne pregătim de premieră, care va avea loc la sfărşitul lunii noiembrie. Consider că nu am făcut nici un fel de sacrificiu pentru teatru. Ii mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat talent şi că am ştiut ce să fac cu el. Am muncit serios, l-am folosit cum am putut mai bine şi din această cauză am avut rezultate foarte frumoase cu care la această vărstă pot să mă declar mulţumită. Nu-mi stă in fire să mă fălesc cu nimic, pentru că talentul vine de la Dumnezeu. Nu este meritul meu că il am, după cum nu este vina nimănui că nu il are. Talentul este foarte important atăt timp căt ştii să-l foloseşti, să-ţi găseşti mijloacele pentru a-l folosi cum se cuvine. Am avut nenumărate modele in viaţa mea profesională. Marii noştri actori inaintaşi. Teatrul Naţional şi chiar şi celelalte teatre au fost pline de mari actori pe care noi, cei din generaţia mea, ne-am străduit să ii urmăm atăt căt am putut. Ne-am străduit din toate puterile.

Nu pot să spun care din personajele pe care le-am interpretat de-a lungul vremii mi-a plăcut cel mai mult, pentru că toate personajele mele mi-au plăcut la fel de mult. Cred că cel mai important este să le fi plăcut spectatorilor ceea ce am făcut eu. Cea mai mare realizare a mea este propria-mi meserie. Faptul că am reuşit in această profesie. Dacă aş avea posibilitatea să reintorc ceasul vieţii? Nu aş schimba nimic. Viaţa mea a fost perfectă aşa cum a fost. Sunt o persoană foarte norocoasă. Mă felicit că m-am ferit căt am putut de tare de proşti şi mă mustru că nu am reuşit să fac destul bine pe căt aş fi vrut să fac pentru oameni.

In afară de sănătate imi doresc sănătate, sănătate şi iar sănătate... Să fie bine pentru toată lumea, să fie o climă mai blăndă şi mai bună. Să fie societatea curată, oamenii să fie mai bine intenţionaţi, să se iubească mai mult şi să-şi ierte unul altuia mai mult. Să căutăm să trăim intr-o lume mai curată din toate punctele de vedere. Mulţumesc Jurnalului Naţional, pentru că imi acordă această atenţie şi pentru că a fost intotdeauna alături de mine in acţiunile pe care le-am intreprins in viaţă. Este Jurnalul meu preferat pe care il colecţionez de ani şi sunt foarte incăntată că cineva s-a găndit să-mi facă urări de bine de ziua mea.

Ii mulţumesc lui Dumnezeu pentru anul pe care mi-l dă in plus şi mă rog să mai imi dea incă... pentru că mai am ceva de spus."

Frumuseţe...

"Cred că frumuseţea fizică contează foarte mult in cariera unei actriţe, atăt timp căt este dublată de minte, cultură, generozitate şi de frumuseţe interioară"

Draga Olteanu-Matei, actriţă

×
Subiecte în articol: calendar