x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Marina Procopie

"Astazi e ziua ta..." - Marina Procopie

07 Iun 2005   •   00:00

A debutat in rolul Adelei, in 1984, din filmul lui Mircea Veroiu. Este actrita la Teatrul Ion Creanga, iar dupa 20 de ani a revenit in cinematografie in Orient Expres-ul lui Sergiu Nicolaescu. Astazi, Marina Procopie implineste 46 de ani.

  • 8 iunie 2005
  • "Sunt la fel de tanara ca acum 20 de ani"

    "Trecerea unui alt an inseamna un spectacol nou, o casnicie, inseamna schimbari majore in viata mea si, pe de alta parte, nu inseamna nimic pentru ca sunt la fel de tanara ca acum 20 de ani. De ziua mea am spectacol, voi fi la o conferinta de presa deoarece sarbatorim 40 de ani de existenta (n.r. Teatrul Ion Creanga). Nu stiu daca voi face ceva in mod deosebit pentru ca tocmai mi-am oficializat relatia si sambata care a trecut am avut nunta, nu are importanta numele persoanei, important este ca s-a intamplat si acest eveniment.
    Va dati seama ce tanara ma simt daca prima oara m-am maritat la 46 de ani! Si ultima oara, in orice caz. Nu simt trecerea timpului decat in doua situatii, atunci cand vad copiii colegilor mei pe care ii stiam de la o varsta frageda si i-am revazut dupa 10 ani, si atunci cand pierd colegi dragi; zilele astea am aflat ca am pierdut un bun coleg de la Teatrul din Satu-Mare, Stefan Mares, pe care l-am iubit mult, cu care am fost colega si la Teatrul Creanga, si la Satu-Mare. A fost o lovitura mare pentru mine. Avem o viata de artist, sentimentele alterneaza cu o repeziciune extraordinara, exact ca pe scena.
    De la ras la plans si invers. Incerc sa-mi pastrez tineretea interioara si pe de alta parte incep sa-mi dau seama ca o data cu trecerea anilor pierzi anumite sanse de a face anumite roluri, e foarte adevarat... Dar eu traiesc intr-un context diferit. Jucand la teatrul de copii, inconjurata de atata inocenta, probabil ca asta te ajuta sa nu o pierzi pe a ta atat de repede, iar inocenta interioara este un dat natural. Imi doresc tare mult sanatate pentru mine si pentru toti cei dragi si poate suna asa bombastic, dar imi doresc pace. Imi doresc cel mai mult pace pe aceasta planeta. Nu stiu daca depinde de Dumnezeu acest lucru, cred ca de noi depinde. Daca mi-as dori sa ma intorc la o alta varsta, mi-ar placea sa am din nou 30 de ani, pentru ca esti suficient de matur si in acelasi timp frumos, destept si modest.

    Anul care a trecut am facut un film, ceea ce este foarte important, cu domnul Nicolaescu, Orient Expres, e foarte important pentru ca eu am avut un inceput de cariera cinematografica extraordinar care dupa aceea s-a stins incet-incet nu stiu din ce motive si faptul ca am revenit in fata camerelor de filmat a fost ceva minunat. Aceasta ar fi o mare realizare. In general incerc sa fac lucrurile sa iasa cat mai bine si sa imi gasesc un echilibru in contextul in care sunt. Ca persoana sunt vesela si cam zbanghie".

    ×
    Subiecte în articol: calendar