x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Mihai Voiculescu

"Astazi e ziua ta..." - Mihai Voiculescu

21 Noi 2004   •   00:00

Este seful Centrului de Medicina Interna al Institutului Fundeni si presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului. Astazi, profesorul Mihai Voiculescu implineste 59 de ani.

"Sunt un luptator extrem de dur si de tenace"

"Faptul ca astazi mai implinesc inca un an pentru mine inseamna mult mai multa experienta profesionala si administrativa la nivelul clinicii pe care o conduc si o suma mai mare de realizari pe care le-am dobandit impreuna cu colegii mei in ultimele luni. Imi voi petrece ziua de nastere mergand ca de obicei la vizita pe care o fac dimineata bolnavilor, iar la pranz, impreuna cu studentii, voi avea un curs pe teme de nefrologie pe care mi-l doresc cat mai reusit si cat mai interesant. Seara voi petrece impreuna cu familia in jurul unei farfurii cu tort. Acum am mai multa responsabilitate fata de pacientii pe care ii ingrijesc si o imensa responsabilitate fata de echipa de colegi cu care imi desfasor activitatea. Categoric, imi petrec altfel aniversarile de acum fata de cele din trecut; acum serbez cu cat mai putin festivism si cu cat mai multa munca. In mod placut insa, pentru ca am stiut sa fac ca, indiferent ce probleme sunt, viata sa fie cat mai placuta. In ultima vreme s-au intamplat lucruri deosebite, mi-a reusit un congres cu participare internationala de mare valoare si tinuta stiintifica si am reusit sa finalizam, cu ajutorul unor fonduri obtinute de la prieteni, clinica. Acum, intr-adevar, arata la standard european. La astfel de ocazii te gandesti ce ar mai fi trebuit facut si ce a ramas nefacut; sunt inca multe lucruri nerezolvate, dar, per total, sunt multumit de ceea ce s-a realizat si de sprijinul pe care l-am primit de la prieteni si de la colegi. O data cu implinirea acestei varste, doresc sanatate prietenilor si familiei mele si putere de munca pentru a trece peste greutatile pe care le ai de infruntat in fiecare zi. Nici vorba sa resimt inaintarea in varsta ca pe o greutate; nici nu am timp sa o consider in nici un fel, pentru ca esti implicat si angrenat in atatea activitati, incat chair viata nu te lasa sa gandesti altfel. Nu imi doresc sa opresc timpul, sunt foarte multumit de ceea ce mi se intampla si, cu alte cuvinte, nu imi doresc decat ca lucrurile sa fie chiar asa cum sunt. Un an in plus ma face mai responsabil si mai darz in ceea ce mi-am propus sa obtin. Cea mai mare realizare din anul ce se incheie astazi cred ca o reprezinta faptul ca in mod cert sunt vieti pe care impreuna cu echipa cu care lucrez le-am salvat si vieti care au beneficiat de ingrijiri la Spitalul Fundeni. Exista si regrete... printre prieteni constati ca unii, de fapt, nu sunt prieteni si nu au standardul pe care te-ai fi asteptat sa il aiba, ca unele obiective pe care ti le-ai propus legate de ingrijirea bolnavilor nu ai putut sa le indeplinesti, deci unele aspecte legate de activitatea administrativa in institutia in care lucrez. Cred despre mine ca sunt un luptator extrem de dur si de tenace."

SATISFACTIE

"Cea mai mare realizare din anul ce se incheie astazi cred ca o reprezinta faptul ca in mod cert sunt vieti pe care, impreuna cu echipa cu care lucrez, le-am salvat..."

IMPLINIRI

"Nu imi doresc sa opresc timpul, sunt foarte multumit de ceea ce mi se intampla si, cu alte cuvinte, nu imi doresc decat ca lucrurile sa fie chiar asa cum sunt. Un an in plus ma face mai responsabil si mai darz in ceea ce mi-am propus sa obtin" - Mihai Voiculescu, profesor doctor

×
Subiecte în articol: calendar