x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Monica Tatoiu

Astazi e ziua ta... - Monica Tatoiu

21 Iun 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Monica Tatoiu

In 2001 a fost desemnata femeia anului in politica si afaceri. Din 1995 este director general al unei companii de cosmetice. Astazi, Monica Tatoiu implineste 49 de ani.



"E ziua in care fiecare secunda o traiesc la maximum"


"Viata este ca o moneda: trebuie sa stii cum sa o risipesti, sau, mai exact, cum sa o folosesti, spunea Brancusi. Pana la treizeci de ani am risipit-o cu inconstienta si egoism. S-o folosesc am invatat mult mai tarziu, cand am descoperit ca responsabilitatile nu sunt constrangeri ci dimpotriva, instrumentele inventate de intelepti pentru a ne ajuta sa ne bucuram de adevarata libertate, cea spirituala. In anul care a trecut am scris prima carte si am reusit performanta sa nu-mi mai fie frica decat de raul pe care mi-l pot face singura. Am invatat despre propria-mi vanitate lucrurile esentiale care sa ma ajute sa o controlez. Am invatat sa spun NU. La 49 de ani, ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat darul minunat al responsabilitatii vietii.
Se spune ca timpul e ca o spirala si in fiecare an in apropierea zilei in care te-ai nascut, Dumnezeu te inconjoara cu aceeasi energie cu care te-a intampinat la venirea ta pe lume. E ziua in care fiecare secunda o traiesc la maximum. Scrisorile mamei sunt totdeauna cadoul cel mare. Stie sa spuna ‹‹Te iubesc!›› intr-un mod unic. Am foarte multi prieteni si in ultimii ani de ziua mea ne adunam asa cum o faceam in anii ‘80. Poate ca este doar impresia mea dar toate aniversarile de care imi amintesc au savoarea zilelor Craciunului. Timpul trece mai repede cand imbatranesti, poate si pentru ca vrei tot mai mult si te risipesti in lucruri inutile. Uitatul la televizor si munca de rutina epuizeaza timpul precum o repriza de shopping intr-un supermarket in timp ce cititul unei carti bune iti aduce un castig similar cu investitia intr-un teren.
Imi amintesc ca la 40 de ani, varsta pe care o vedeam la 20 de ani ca infinit de indepartata, 200 de oameni si formatia Pasarea Colibri mi-au cantat ‹‹La multi ani!›› si am realizat ca nu s-a terminat viata, incepe alceva, mai profund. Din acel moment am inteles ca fiecare timp isi are bucuriile lui. Ultimii 10 ani mi-au dat dreptate. Nu ma refugiez niciodata in trecut, atunci eram altcineva, ma pregatesc pentru ceea ce pot sa fiu. ‹‹Cu cat cunosti mai mult cu atat iubesti mai mult›› spunea da Vinci. Sunt atatea locuri pe care nu le-am vazut si atatia oameni minunati pe care nu ii cunosc inca, incat stiu ca anii care ma asteapta vor fi plini de iubire, mai aproape de El".

×
Subiecte în articol: calendar