x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Nicu Alifantis

"Astazi e ziua ta..." - Nicu Alifantis

31 Mai 2005   •   00:00

Cantecele sale au o mireasma aparte. Compuse de el sau preluate, din versurile si acordurile pe care le daruieste publicului razbate un strop din inima sa, nascand melodii valabile peste generatii care refuza sa se demodeze. Nicu Alifantis a implinit ieri 51 de ani.

  • 1 iunie 2005


  • "Sunt mult prea artist pentru un pamantean"



    "Povestea cu un an plus deja dupa 50 de ani este o performanta, asa ca ma simt performant, sunt un mic performer de acum incolo pentru fiecare an castigat. Stiu ca entuziasmul pe care ti-l da varsta e cu totul altul la 25 de ani, insa eu ma simt in continuare foarte tanar, sufleteste cel putin, si tonusul meu este foarte bun si multumesc lui Dumnezeu ca pot sa fiu foarte optimist si foarte increzator in mine si in ceea ce vreau sa fac. Sincer sa fiu, parca inainte imi facea mai mare placere sa imi amintesc si sa marchez trecerea peste an cu multa lume imprejur, cu chef mare. Acum, parca mai m-am linistit si, daca am alaturi de mine pe cei apropiati si dragi din familie si cativa prieteni buni, cred ca este arhisuficient.
    Ziua in care am implinit 50 de ani a fost o zi normala. La pranz m-am vazut cu baietii mei din trupa (n.r. - Zan) si am stat impreuna si am sarbatorit, ne-am ras, ne-am vorbit, ne-am amuzat si am pus la cale ce mai facem pe anul acesta, pe anul viitor si asa mai departe, dupa care pe seara am fost alaturi de familie. Anul trecut am sarbatorit cei 50 de ani cu un concert pe care l-am dat la Teatrul National, la Sala Amfiteatru, iar anul acesta va aparea DVD-ul cu acest concert, foarte curand. Lucrul asta l-am facut pentru ca era o cifra foarte importanta, 50 de ani.
    A fost foarte frumos pentru ca a fost lume foarte multa, am facut eu cadouri celor care au venit la acel concert si a fost foarte bine asa, mie mi-a picat bine sufleteste intamplarea de anul trecut. Eu zic ca viata curge firesc si mie mi se pare absolut normal tot ce se intampla cu fiecare dintre noi atunci cand vine invariabil acea zi in cadrul careia ai un moment in care analizezi ce ai facut si iti faci planuri de viitor.
    Sunt momentele alea care se intampla invariabil cu noi toti, cand stam de vorba cu noi insine si ne bagam asa, intr-o mica sedinta. Un lucru pe care mi-l doresc foarte tare de ziua mea: liniste alaturi de ai mei si mai imi daruiesc asa, mici bucurii... mi se pare un lucru nemaipomenit sa te trezesti dimineata si sa vezi o floare sau sa fie cerul senin, sa privesti cateva fete, chipuri de oameni inseninate si sa ti se para ca viata merge spre bine intotdeauna. Este un lucru minunat sa inaintezi in varsta pentru ca eu cred ca fiecare an care trece peste fiecare dintre noi inseamna un cumul de experiente si de trairi care nu fac altceva decat sa te maturizeze si sa iti dea mai multa incredere in tine.
    Prefer sa imi traiesc la maximum de intensitate varsta pe care o am si sa ma bucur de fiecare an care trece peste mine. Imi place sa fiu multumit cu tot ce mi se intampla si cred ca e mai bine asa, de altfel eu mi-am propus de foarte multa vreme, si mi-a si reusit, sa elimin din existenta mea toate lucrurile neplacute care ni se intampla si sa nu le dau atentie si atunci sa pastrez numai partea buna a evenimentelor din viata mea. Cred despre mine ca sunt poate mult prea pamantean pentru un artist si mult prea artist pentru un pamantean, Dumnezeu stie..."

    ×
    Subiecte în articol: calendar