x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Sorin Oprescu

"Astăzi e ziua ta..." - Sorin Oprescu

07 Noi 2007   •   00:00

Şi-a dorit să devină chirurg după ce a citit, in clasa a IX-a, "Viaţa de chirurg". "Mi-am dorit să ajung chirurg, şi să ajung un chirurg bun. Am ajuns in vărf, am muncit, deci in privinţa asta sunt liniştit", spunea senatorul PSD. Sorin Oprescu implineşte astăzi 56 de ani.

Şi-a dorit să devină chirurg după ce a citit, in clasa a IX-a, "Viaţa de chirurg". "Mi-am dorit să ajung chirurg, şi să ajung un chirurg bun. Am ajuns in vărf, am muncit, deci in privinţa asta sunt liniştit", spunea senatorul PSD. Sorin Oprescu implineşte astăzi 56 de ani.

"Pot să spun un singur lucru: dacă pănă la 45 de ani nu ai luat Premiul Nobel pentru profesiune, atunci sigur o să-l iei pentru pace. Spitalul Universitar este cea mai mare realizare a mea. După acesta vine cu siguranţă Eliasul. Partea de politică am inceput să o găndesc după 40 de ani. Nu am fost niciodată tentat să renunţ la politică, dar căteodată mi se face şi mie acru in gură cănd văd instabilitatea oamenilor. Am asistat la vicierea unor prietenii, la desfacerea unor prietenii de ani şi ani, tocmai pentru că politica este locul unde caracterul intotdeauna işi spune cuvăntul. Pe ăsta dacă il ai bine, dacă nu il ai....", povestea chirurgul.

"Timpul, ca şi spaţiul nu sunt concepte atăt de bine definite incăt să mă ingrijoreze. Eu timp am «căcălău» vorba lui Carol I. Am timp să fac cinci-şase meserii deodată. Ce mă supără e că n-am destul spaţiu să mă desfăşor la căte lucrări şi reparaţii face Videanu in Bucureşti. Am fost destul de calm, decent, modest, responsabil şi matur ca să-l suport alături de mine pe Sorin Oprescu vreme de 56 de ani. Imi pare rău că am fost un tată doctor. Aş vrea acum, pentru nepoţica mea să-mi dau doctoratul in meseria de bunic.

Sincer, nu mă consider curajos. Sunt indeajuns de timid că să dau primul cu pumnul. Dacă m-aş afla la butoanele de comandă ale sistemului sanitar din Romănia, aş da stop la jaf, rewind la tot ce s-a intămplat pănă acum, eject la băieţii care sunt acum la comandă şi fast forward la toţi banii pe care antihaiducii din sistemul sanitar de azi ii iau de la săraci şi-i dau la bogaţi.

O intămplare ciudată? Ciudat mi s-a părut că m-am născut, dar şi mai straniu mi se pare că incă mai trăiesc după trei ani de sănătate aflată sub guvernarea lui Nicolăescu. Mi-a plăcut atăt de mult să cerşesc bani de la diverşi cetăţeni cu bani ca să pot construi un spital şi un ambulatoriu performante incăt mi-aş fi dorit să fi practicat pe bune meseria de cerşetor. Noroc că nu mi-a dat Dumnezeu atăt de mult noroc, fiindcă altminteri n-aş mai fi muncit s-ajung unde sunt azi. De ziua mea, voi opera mici schimbări in viaţa mea. Cred că-i voi petrece pe invitaţii mei pănă la uşă, asta in cazul in care ei vor insista să şi plece, iar eu voi fi in stare să-i petrec.

Eu am in general o găndire de mare perspectivă, dar in ceea ce priveşte viaţa mea, de la noul an mi-aş mai dori cel puţin incă un an de viaţă."

×
Subiecte în articol: calendar