x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Stefan Iordache

"Astazi e ziua ta..." - Stefan Iordache

02 Feb 2005   •   00:00

Sunt pe lume oameni invaluiti de magie. Dar nu sunt vrajitori, caci ei insisi reprezinta farmecul in sine. Exercita asupra celor din jur un soi de fascinatie miraculoasa in fata careia nu poti ramane nepasator. Farmecul care il stapaneste pe Stefan Iordache s-a revarsat in fiecare personaj pe care l-a intruchipat. Astazi maestrul implineste 64 de ani.

"Regret ca se inraieste lumea pe zi ce trece"

"Trecerea unui an este pentru mine o speranta in plus. Timpul se scurge mai repede acum, fiecare clipa, fiecare ora, fiecare zi... Toate aniversarile zilei de nastere mi-au ramas in suflet pentru ca am mai numarat un an la viata, dar am adaugat inca o speranta. Au fost aniversari cand am preferat sa joc un spectacol decat sa-mi serbez ziua sau am sarbatorit dupa aceea. De data aceasta imi voi petrece ziua cu «pretinii».

Nu-mi fac planuri niciodata pentru ca daca mi-am facut nu prea s-au realizat si mai bine cu ce o vrea Dumnezeu. Nu sunt genul care sa faca planuri.

Ce imi doresc o data cu noua varsta implinita? Sa mai vorbim si la anul. Cine zice ca varsta nu este o povara minte sau e prea tanar. Orice clipa e o povara, daramite un an... Asta in sensul bun al cuvantului! Nu-mi doresc sa merg mai repede inainte, sa ma intorc in timp e imposibil, asa ca traiesc clipa de fata. Daca as lua-o de la inceput nu as face altfel, tot asta as face.

De fiecare data de ziua mea ma gandesc cum s-a chinuit mama acum 64 de ani cand m-a facut si tot nu-mi iese din cap asta; cand imi serbez ziua la asta ma gandesc: la chinurile mamei mele, atat.

Daca e sa regret ceva, regret ca se inraieste lumea pe zi ce trece, probabil ca din cauza saraciei... am speranta ca asta sa nu se mai intample.

Cred ca timpul trece prin noi, dar si noi trecem prin timp, e o imbinare frumoasa. Cum ma definesc? Eu nici nu prea ma uit in oglinda, e un obiect pe care il ocolesc intotdeauna."

CUGETARE

"Cine zice ca varsta nu este o povara minte sau e prea tanar. Orice clipa e o povara, daramite un an... Asta in sensul bun al cuvantului!"

RETROSPECTIVA

"De fiecare data de ziua mea ma gandesc cum s-a chinuit mama acum 64 de ani cand m-a facut si tot nu-mi iese din cap asta; cand imi serbez ziua la asta ma gandesc: la chinurile mamei mele, atat." - Stefan Iordache, actor
×
Subiecte în articol: calendar