x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Azi e ziua ta" - Nicolae Margineanu

"Azi e ziua ta" - Nicolae Margineanu

24 Sep 2004   •   00:00
"Azi e ziua ta"  -  Nicolae Margineanu

Este director de imagine de film si regizor de film. A obtinut numeroase distinctii la festivaluri internationale. Printre filmele regizate se numara "Faimosul Paparazzo", "Binecuvantata fii, inchisoare", "Padureanca", "Undeva in est", "Stefan Luchian" sau "Capul de Zimbru", film pentru care in 1997 a primit premiul APTR. In 1994 este laureatul Marelui Premiu al Festivalului International al Noului Cinema din Italia. Nicolae Margineanu implineste maine 66 de ani.

"Timpul a trecut, insa cu folos!"

"Nu o sa am niciodata un raspuns pregatit la intrebarea «Ce inseamna pentru mine trecerea unui an». Ma gandesc ceea ce as vrea sa insemne. Imi doresc sa imi dea Dumnezeu sanatate, familiei si celor dragi. Locul in care mi-am petrecut intotdeauna aniversarile va fi locul in care voi sarbatori si aceasta zi: in familie. Acum timpul se scurge mult mai repede decat in anii tineretii. O data cu fiecare aniversare, evident lucrurile se mai schimba. Un motiv este ca, in aceasta perioada a vietii mele, agenda imi este plina de treburi. In tinerete nu prea aveam astfel de probleme, fugeam de ele... Pentru mine timpul a trecut insa cu folos. Important este ca pot afirma cu sinceritate ca am senzatia implinirii si sunt multumit de ceea ce am facut pana acum si, mai ales, de copiii mei. Nu as putea spune daca aceasta zi ma face sa ma simt intr-un fel sau altul. Daca ar fi sa privesc retrospectiv asupra aniversarilor zilelor de nastere pe care le-am avut pana in momentul de fata, mi se pare ca nici una nu-i mai speciala. Parca, un pic mai diferite sunt cele in care se schimba prefixul. Cand faci 50, cand faci 60, atunci esti putin asa... nelinistit. Iti pare ca a trecut o decada intreaga si simti nevoia sa faci un bilant. M-am rugat lui Dumnezeu sa-mi indeplineasca ceea ce incerc sa fac, sa ma ajute. Am crezut intotdeauna ca varsta are o legatura inerenta cu planurile, dar acest lucru nu se decide intr-o singura zi, fie ea chiar si aniversara. Pentru acest an imi doresc sanatate si pace, alta dorinta mai speciala nu am. Fara indoiala ca inaintarea in varsta este o povara, dar depinde cum esti pregatit, cum duci aceasta povara. Mi-am dorit si imi doresc in continuare ca lucrurile sa decurga normal, nu mi-am dorit niciodata, daca ar fi fost posibil, o intoarcere in timp. Realizarile anului ce a trecut sunt obis-nuite, ca sa spun asa. Mi-as dori sa mai fac un film, asta da!... Am avut un proiect, dar, din pacate, a fost respins. Cum m-as caracteriza? Nu pot sa ma definesc. Las pe altii sa o faca."

COMPARATIE

"In aceasta perioada a vietii agenda imi este plina de treburi. In tinerete nu prea aveam astfel de probleme, fugeam de ele"

CREZ

"Am crezut intotdeauna ca varsta are o legatura inerenta cu planurile, dar acest lucru nu se decide intr-o singura zi, fie ea chiar si aniversara" - Nicolae Margineanu, regizor
×
Subiecte în articol: calendar