x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Alexandru Dinica

Omul zilei - Alexandru Dinica

18 Iul 2005   •   00:00
Omul zilei  -  Alexandru Dinica

Plutonier-major
Varsta: 35 de ani

Omul zilei - Alexandru Dinica Plutonier-major
Varsta: 35 de ani

  • de 15 ani este jandarm si de 8 face parte din Brigada Speciala de Interventii a Jandarmeriei
  • a participat la mai multe actiuni de evacuare a locuitorilor din zonele sinistrate, anul trecut la Onesti, iar acum doua saptamani in judetul Teleorman

    Printre cei care au raspuns strigatului de ajutor al oamenilor incercati de soarta s-a numarat si Brigada Speciala de Interventii a Jandarmeriei. Telefonul primit martea trecuta de membrii brigazii i-a trimis spre zonele afectate de inundatii: Galati si Focsani. In Vadu Rosca, cu ajutorul elicopterului au fost salvate cele mai multe persoane refugiate pe acoperisuri.
    Casatorit si tatic, plutonierul-major Alexandru Dinica nu a ezitat atunci cand a fost vorba sa salveze un copil: "Au fost sapte persoane, copilul, fiind cel mai mic, trebuia sa il iau ultimul, ca sa pot sa-l leg de mine. Era speriat, infrigurat, statea de foarte mult timp acolo pe acoperisul casei, impreuna cu familia. Atat eu, cat si colegii mei suntem pregatiti sa facem fata oricarei situatii. Siguranta cetateanului este pe primul plan. Noi nu asteptam nimic in schimb."
    Pentru cea mai spectaculoasa operatiune de salvare difuzata de canalele media, Jurnalul National il declara pe Alexandru Dinica "Omul zilei".
  • ×
    Subiecte în articol: calendar