x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Victor Ioan Frunză

Omul zilei: Victor Ioan Frunză

05 Mar 2010   •   00:00
Omul zilei: Victor Ioan Frunză
Sursa foto: Adriana Grand/

Aducerea la rampă în Bucureşti a unui spectacol semnat de directorul de scenă Victor Ioan Frunză este astăzi un adevărat eveniment. Cunoscut ca un creator foarte implicat şi dedat artei teatrale, el montează în teatre din ţară şi străinătate.

După mulţi ani, a revenit să lucreze un spectacol în Capitală, iar astăzi ne invită la premiera cu piesele "Cântăreaţa cheală & Lecţia" de Eugène Ionesco, care va avea loc la ora 19:00, la Teatrul de Comedie. Victor Ioan Frunză s-a "aplecat" de mai multe ori asupra dramaturgiei ionesciene, realizând memorabile spectacole, precum "Regele moare", "Lecţia", "Scaunele". Dacă "Lecţia" a făcut-o, în maghiară, "Cântăreaţa cheală" e într-o primă variantă sub semnătură "VIF".

Victor Ioan Frunză afirmă că cele două texte ale lui Ionesco sunt "pure şi simple". Pentru a le oferi publicului, el a ales interpreţi de la Comedie, care să joace în spiritul ionescian.

Pentru că ni-l aduce pe Ionesco azi, în alt moment decât unul festiv, ca publicul să descindă lejer în opera celebrului dramaturg, Jurnalul Naţional îl declară pe Victor Ioan Frunză "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar