HOROSCOP GASTRONOMIC
FEMEIA. Senzuala, eleganta si extrem de manierata, femeia din zodia Sagetator produce o impresie deosebita oriunde merge. O combinatie interesanta de cochetarie si fermitate, o fiinta in care calitatile de gospodina se imbina perfect cu preocuparile pentru cariera. Ii place sa fie apreciata pentru ceea ce face si se va stradui ca totul sa fie perfect. Desi pasionata de gatit, nu-si va consuma toate resursele in bucatarie... Cu atat mai mult cu cat restaurantele raman o tentatie careia ii va ceda de fiecare data.
La ea in bucatarie, femeia Sagetator are propriile ei legi. Felurile de mancare trebuie sa fie mereu altele pentru ca altminteri intervine plictiseala, cu gusturi mereu noi, bucate exotice, insotite de bauturi fine, toate intr-o prezentare cat mai atragatoare. Nativele acestei zodii sunt niste artiste, pentru care a manca inseamna mult mai mult decat a-ti satura foamea. Masa trebuie sa fie o desfatare a tuturor simturilor, sa incante ochii si papilele gustative deopotriva. Atunci cand va pregati un fel de mancare isi va folosi in primul rand imaginatia. Atat pentru a imbunatati reteta pe care o foloseste, cat, mai ales, pentru a o aseza pe farfurie.
BARBATUL. Personalitate captivanta, in care gustul pentru aventura se imbina perfect cu dorinta de stabilitate, nativul din zodia Sagetator este dintre aceia care se implica cu pasiune in viata de zi cu zi. Umorul si sarmul sunt trasaturile lui definitorii si de aceea va fi intotdeauna in centrul atentiei. Un mare admirator al restaurantelor, intotdeauna in cautare de bucate sofisticate, barbatul Sagetator va prefera intotdeauna sa ia masa in oras intr-o companie placuta, decat sa fie nevoit s-o pregateasca la domiciliu.
TOP CULINAR
|
DULCE
fara fructe viata ar fi trista. PESTE impreuna cu un pahar cu vin... LEGUME o salata e bine venita. depinde de moment. |
INGHETATA DE PORTOCALE
|
Se iau trei portocale si o lamaie, se storc bine, iar sucurile obtinute se amesteca. Cinci linguri cu zahar se pun la fiert intr-o cantitate de apa egala cu cea a lichidului obtinut prin stoarcerea fructelor. Se lasa pe foc pana se ingroasa si se obtine un sirop legat. Cand se ia de pe foc se toarna peste sucul de citrice, apoi se omogenizeaza. Coaja de la o portocala se da pe razatoare si se amesteca in compozitie. Se toarna totul in pahare, se orneaza cu felioare de portocala si se da la congelator.
|
SALAU GRATINAT
|
600 g de fileuri de salau se pun la fiert intr-o jumatate de cana cu vin alb, putina apa si cu o ceapa tocata. Se adauga sare si se inabusa un sfert de ora, la foc mic. Separat, se calesc trei linguri cu faina in trei linguri cu unt, se stinge cu o cana cu lapte si se lasa la fiert ca sa se ingroase. Se ia de pe foc si, cand s-a racit, se adauga doua galbenusuri. Se asaza pestele intr-o tava, se toarna sosul si se presara deasupra cascaval ras, dupa gust. Se adauga piper si se da la cuptor.
|