x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cascaveaua de Doftana

Cascaveaua de Doftana

23 Aug 2006   •   00:00

La Tesila, la Traisteni, la Brebu, la Telega ori la Manastirea Zamfira - fiecare popas pe Valea Doftanei te provoaca sa rasfoiesti pagini savuroase dintr-o istorie locala incarcata de... arome si savori nebanuite.
Din sumar: Reteta de suflet / Ion Ionut Ciocia - Dragostea mea, mancarea / Arome in lumea culorilor / Plaiul cascavelei / Traista bucatelor fine / Traditii de sfarsit de vara / Vesnicia credintei - Viata in slujba lui Dumnezeu / A fost odata un cioban... / Lemnul si gastronomia! / Licoarea muntilor / Deloc feciorelnic / RETETE




Pe valea Doftanei

Editorial de SIMONA LAZAR
La Tesila, la Traisteni, la Brebu, la Telega ori la Manastirea Zamfira - fiecare popas pe Valea Doftanei te provoaca sa rasfoiesti pagini savuroase dintr-o istorie locala incarcata de... arome si savori nebanuite. Asa s-a intamplat sa calatorim si noi - cu pasul, cu gandul - pe Valea Doftanei si sa intelegem ca timpul s-a invesnicit aici in doua feluri: o data prin baladele si doinele pastorilor de pe la stani, iar a doua oara in povestile spuse de oalele cu bucate, fierband mocnit pe plita. Barbatii si femeile de pe Valea Doftanei se stiu in aceste locuri de pe vremea lui Basarab I - Intemeietorul, iar retetele lor - retete de viata si retete de bucate, deopotriva -, asa cum le-am cules noi pentru dumneavoastra, se transmit aici de la o generatie la alta. Pe vai si vaioage, paziti de ape si de munti, oamenii locului isi traiesc cu seninatate povestile, intr-o lume in care tumultul cotidian al omului de la oras ajunge estompat.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul