FAST FOOD
SIMONA CHIRIAC
|
In sfarsit, ajungi undeva la marginea orasului, intr-un loc retras, ca doar nu vrei sa se autoinvite la gratarul tau tot cartierul. Ce conteaza ca e iarna, e ger, inoti in zapada? Important este sa nu fi uitat cineva carbunii acasa sau sa nu se aprinda focul. Totusi, e bine de stiut ca devii genial atunci cand situatia este extrema, fiind de necrezut sa nu-ti vina vreo idee salvatoare. Nu e gratar, folosesti o bucata de tabla (masina e facuta toata dintr-un astfel de material, iar cine nu risca nu castiga!). Nu avem carbuni, nu-i nimic. Se rezolva. Rezervorul este plin cu benzina si este imposibil sa nu gasesti ceva bun de ars. Nu-mi vine acum in minte o solutie pentru a inlocui carnea de mici uitata in frigider. Dar sigur exista!
Dupa ce te chinuiesti sa aprinzi focul, caci vorba aceea, ce este prea usor sigur ascunde ceva ciudat la mijloc, incepi sa pregatesti carnea de mici asa cum iti place tie. Se iau cu lingura cantitati egale si se formeaza, cu mana uda, mititei de marime potrivita, daca vrei sa se prajeasca si in interior. Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, ca sa nu te chinuiesti apoi sa-i dezlipesti cu furculita sau cu ce mai ai la indemana.
Si dupa ce i-ai transportat, plamadit, vegheat la dogoarea flacarilor, dupa ce i-ai luat cu mare atentie de pe gratar ca sa nu-ti scape si sa ti-i fure catelul vigilent, meriti si tu sa-ti umpli stomacul cu mititei. Daca ii inmoi in mustar sau ketchup, te poti considera un om multumit. Deja va puteti imagina acest peisaj idilic: prieteni veseli, cu obrajii rosii de frig, adunati in jurul unui foc muribund, tinand cu mare grija in maini farfurii cu mici, un caine disperat care se uita cu jind de la unul la altul, asteptand sa-si primeasca si el partea, si peste tot zapada. De unde oare atata zapada?
|
COMPOZITIE PENTRU MICI
MITITEI PE GRATAR
MICI COLESTEROL FREE PREPARARE: Carnea de vaca se toaca foarte bine, se amesteca cu sare si cimbru tocat, adaugandu-se la sfarsit si sifonul. Compozitia se pastreaza la frigider pentru cateva ore si apoi se modeleaza micii. Este indicat sa aveti mainile ude, pentru a nu se lipi carnea. Se prajesc pe gratar, la foc puternic. |