x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Racul - Mereu in cautarea gustului perfect

Racul - Mereu in cautarea gustului perfect

22 Iun 2005   •   00:00

Racul este unul dintre semnele feminine ale zodiacului, guvernat de Luna, ceea ce face ca nativii acestei zodii sa se inscrie in randul persoanelor cu aptitudini artistice de necontestat. Extrem de interiorizati, Racii sunt cei canalizati pe viata de familie, pe universul casnic.

Racul este unul dintre semnele feminine ale zodiacului, guvernat de Luna, ceea ce face ca nativii acestei zodii sa se inscrie in randul persoanelor cu aptitudini artistice de necontestat. Extrem de interiorizati, Racii sunt cei canalizati pe viata de familie, pe universul casnic.

CAMINUL. De altfel, relatiile cu cei din jur vor conta cel mai mult de-a lungul existentei lor. Caminul, ideea de familie, copilaria si propriile radacini sunt coordonatele fundamentale pe care se va dezvolta acesta. De aceea, pentru nativul din zodia Rac, bucataria reprezinta un univers aparte. Este locul de unde incepe si unde se sfarseste universul casnic. Aici, Racul poate fi artist, punandu-si in valoare imaginatia si talentul.

Nativul acestei zodii gateste cu mare placere si mananca, de asemenea, cu mare placere, caci cel mai sensibil dintre organele sale este stomacul. Asadar, el este dintre aceia care vor gati cu mare pasiune pentru a-i vedea pe ceilalti cum se bucura mancand. Nu-i plac restaurantele, fiind o persoana dornica de liniste si de intimitate. In schimb, ii plac la nebunie mesele in familie pentru care poate sa-si puna in valoare talentul de bucatar si unde se simte intotdeauna in siguranta alaturi de cei dragi. Desi in mod obisnuit nu este ceea ce se cheama un mare bautor, atunci cand se afla la o masa delicioasa, impreuna cu oameni pe care ii cunoaste si cu care deci se simte in siguranta, Racul nu refuza un pahar cu vin. Ii place mai ales vinul de tara rosu, pentru ca acesta il face sa-si simta radacinile. Nimic din ceea ce este artificial, contrafacut, nimic din ceea ce se departeaza de traditie nu-l poate atinge. In vinul de tara vrea sa simta gustul strugurelui, asa cum si-l aminteste din vremea copilariei. Acelasi lucru si cu mancarea.

GUSTUL SIMPLU. Printre mancarurile lui preferate se afla painea de casa, puiul de curte si laptele proaspat. Mezelurile si preparatele extrem de sofisticate nu-l vor incanta aproape deloc. Si nici vinul "de cumparat", pentru ca i se pare ca are un gust artificial. Extrem de sufletist, nativul zodiei Rac va suferi cumplit daca va simti ca vreunul dintre felurile de mancare preparate nu este apreciat asa cum si-ar fi dorit. Mai ales ca ii place sa-si foloseasca imaginatia, nu atat pentru a aseza preparatele intr-un mod cat mai original, cat pentru a crea gusturi noi sau, mai ales, pentru a le perfectiona pe cele vechi. Acesta este scopul lui ultim, sa atinga gustul perfect, creand in acest fel impresia ca acelasi fel de mancare este mereu altul.

Avand un stomac extrem de sensibil, nativul Rac trebuie sa fie atent la ceea ce mananca si, in special, la ceea ce bea. Sfatul nostru ar fi sa incerce din cand in cand si gusturi ceva mai noi. La un moment dat, acestea vor intra si ele in sfera traditionalului.

IEPURE LA CUPTOR CU SOS DE VIN
  • Ingrediente: 4 pulpe de iepure, doua rosii, o capatana de usturoi, o ceapa, un ardei, un pahar cu vin rosu, ulei, sare, piper, dafin.
  • Preparare: Se ia fiecare pulpa si se impaneaza cu usturoi si foi de dafin si apoi se unge cu ulei. Se pun pe o tava pe care se afla legumele taiate si se dau la cuptor dupa ce se mai adauga 5-6 linguri cu ulei, sare, un pahar cu apa si jumatate din paharul de vin. Se lasa la cuptor sa fiarba pana cand se inmoaie carnea. In timp ce fierbe, se mai pune din cand in cand cate putin vin, dar fara a mai adauga apa. Pe deasupra se poate presara verdeata.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul