GARGANTUA SI PANTAGRUEL
O calatorie in Australia nu te poate lasa sub nici o forma indiferent. O lume noua, imprevizibila, in care nimic nu este asa cum v-ati fi asteptat: vara se transforma in iarna, culesul viilor se desfasoara in februarie, iar Anul Nou se sarbatoreste in toiul verii.
De tentatiile si deliciile gastronomice nici nu mai vorbim! Pentru cei mai multi dintre noi Australia este asociata cangurului, devenit simbol national.
INEDIT. Bucataria australiana te lasa fara replica. Deschisa, "indrazneata" si gata sa ofere turistilor cele mai apetisante bucate. La Sydney sau Melbourne, bucataria este la inaltime, pentru toate gusturile, preferintele, dar mai ales toate... buzunarele. Asa ca aici se poate ospata bine toata lumea, de la omul simplu care-si cumpara un hamburger pana la cei dispusi sa plateasca mult mai mult pentru a gusta preparate inedite. Dar haideti sa vedem cat de gurmanzi sunt australienii! Dimineata, acestia isi incep ziua cu un mic dejun copios. O cana cu lapte sau cafea, briose, croissante proaspete si fulgi de ovaz. La cina, pestele este vedeta! Si nici nu ne mira, tinand cont de faptul ca influenta celor doua oceane, Indian si Pacific, este una benefica. Si pentru economia australiana, si pentru bucataria acestei tari-continent!
Fructe de mare, crabi, crevete si diferite salate de peste, cum nu veti gasi in nici o alta parte, sunt nelipsite de la fiecare masa. Nici la capitolul carne australienii nu se pot plange. De vita, de porc, de oaie! Si, asa cum de altfel v-ati fi asteptat, carnea de cangur se numara printre preferate. Insa, surpriza, preparatele din dromader si crocodil fac cinste restaurantelor cu specific exotic, nelipsind din nici un meniu. Sa nu va inspaimante gandul, caci curiozitatea e atat de mare, incat turistii nu pot rezista fara sa comande o portie!
|
CROCHETE DE PESTEFICATEI CU SOS DE STAFIDE |