OCHIUL SOACREI
Nora-mea s-a hotarat sa incerce din nou sa puna muraturi. Nu va mai spun ce-a iesit anul trecut... Niste gogosari buretosi, ori prea acri, ori prea sarati, fara nici un gust si fara nici o aroma. Sigur ca, pentru incurajare, am laudat-o. M-am bucurat oricum, fiindca i-a dat prin minte sa se mai ocupe si de gospodarie din cand in cand, nu sa ma lase numai pe mine. Muraturile s-au mancat, bineinteles, dar dupa cele pe care le-am donat eu.
Anul asta, gata. Nu vreau s-o mai las sa strice bunatate de gogosari si castraveti. Asa ca ne-am dus frumusel la piata si am invatat-o cum trebuie sa aleaga legumele, sa nu cumva sa aiba pete, sa fie cat mai sanatoase si mai proaspete. Nora-mii nu i-a convenit, ca a durat cam mult pana cand am luat toate tarabele la rand. N-am ratat nici una. Tocmai fiindca am vazut-o ca statea ca pe ghimpi. Lasa sa invete si ea inca de-acuma cum se tine o gospodarie.
Imi scria mie "pe mail" o cunostinta mai veche ceva cu normele ISO si cu economia de piata. Intre noi fie vorba, n-am inteles nimic din partea aia, in schimb mi-am dat seama ca doamna cu pricina e una dintre acele nurori care, in loc sa puna mana sa faca niste conserve pentru iarna, mai degraba se duce sa le cumpere. Ca te pomenesti c-or fi mai bune alea de la magazin decat astea puse de mine in casa! Eu vreau s-o invat pe nora-mea de bine, ca mai tarziu o sa-mi multumeasca.
DESPRE SFECLA
|
Sfecla rosie este un remediu fitoterapeutic cunoscut din cele mai vechi timpuri. In antichitate oamenii erau tratati cu ajutorul ei, iar forta tamaduitoare a sfeclei a ramas aceeasi si astazi. Poate preveni diverse tipuri de cancer si vindeca afectiunile stomacului.
Din pacate, astazi, prea putini sunt cei care se mai gandesc la insusirile curative ale legumei.
|