x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Bufnita Alexa, mascota de la Cuza

Bufnita Alexa, mascota de la Cuza

18 Ian 2005   •   00:00

SCOALA
CONCURS - Universitatea ieseana a premiat castigatorul cu 20 de milioane de lei Alexa, bufnita imbracata in roba a ajuns mascota Universitatii Al. I. Cuza din Iasi. Gabriel Ovidiu Sarghie, creatorul ei a primit pentru aceasta 20 de milioane de lei. Bufnita a fost favorita dintre alte 35 de propuneri, soricei, stilouri, cartite si veverite.
MIRELA CIMPOI - Iasi

PREMIU. Mascota i-a adus lui Gabriel 20 de milioane in plus in buzunar
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi are din aceasta saptamana o mascota realizata de un student din cadrul institutiei de invatamant superior. Gabriel Ovidiu Sarghie este student la Facultatea de Constructii din cadrul universitatii si va primi 20 de milioane de lei dupa ce ideea sa privind mascota universitatii a avut castig de cauza. Aceasta reprezinta o bufnita pe nume Alexa, care este imbracata in roba academica si care a primit din partea juriului 95 de puncte din 100 posibile.

Gabriel, student in ultimul an la Facultatea de Constructii din Iasi, a depus proiectul pe ultima suta de metri, dupa ce a lucrat la el doua zile. Tanarul a declarat ca a ales aceasta pasare drept model al mascotei deoarece in mitologia greaca ea reprezinta simbolul intelepciunii. Castigatorul va primi banii cuveniti in cursul saptamanii viitoare.

IMBUNATATIRI. Conducerea Universitatii Alexandru Ioan Cuza a precizat ca mascotei castigatoare, repectiv bufnita in haine universitare, i se vor aduce anumite imbunatatiri, in colaborare cu autorul, dar si cu specialisti in design.

La concursul pentru mascota universitatii s-au inscris 32 de ofertanti care au venit cu 35 de variante de mascote, sub diverse forme: de stilouri, soricei, cartite, veverite sau chiar personaje din literatura. Doar patru oferte dintre cele depuse au intrunit peste 70 de puncte, acesta fiind pragul minim pentru ca universitatea sa desemneze un castigator. Locul doi a primit 80 de puncte, iar 6 mascote au intrunit un punctaj intre 60 si 80 de puncte.

DIPLOME
Universitatea Al. I. Cuza va elibera de la 1 februarie acte de studii in limbile engleza si franceza. Astfel, Biroul Acte de Studii va putea elibera diplome, certificate si foi matricole traduse in limbile engleza si franceza pentru studentii care au nevoie de aceste acte pentru a se inscrie la diverse burse in strainatate sau pentru a aplica la slujbe in companii multinationale. Preturile practicate de birou sunt mai mici decat cele practicate in comert. Mai mult, actele vor purta antetul universitatii, nemaifiind necesara legalizarea acestora. Astfel, traducerea unei diplome in limbile engleza sau franceza costa 15 de euro, o foaie matricola 5 euro/pagina, adica acelasi pret si pentru traducerea unei programe analitice. Biroul traduce diplome, foi matricole, anexe la diplome, programe analitice, procese-verbale de la sedinta de sustinere publica a doctoratului, procese verbale privind calificativele acordate doctoranzilor, adeverinte de confirmare a titlului de doctor, adeverinte pentru doctoranzi si planul de invatamant.
×
Subiecte în articol: mascota