x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cum l-a ajutat tehnologia pe un om paralizat să-și miște brațul

Cum l-a ajutat tehnologia pe un om paralizat să-și miște brațul

26 Oct 2015   •   11:39
Cum l-a ajutat tehnologia pe un om paralizat să-și miște brațul

Un grup de oameni de știință de la Universitatea Case Western Reserve din Ohio a reușit să testeze un sistem care transportă semnalele de la creier la electrozii plasați în brațul unui bărbat paralizat, pentru ca acesta să își recapete mobilitatea brațelor, scrie playtech.ro.

Potrivit lui John Donoghue, unul dintre liderii BrainGate, asociația care dezvoltă această interfață împreună cu cercetătorii de la Universitatea Ohio, mișcările voluntarului sunt încă slabe. „Faptul că am reușit să facem o persoană să își recapete controlul asupra propriului corp prin stimularea mușchilor e un lucru incredibil”, potrivit lui Donoghue.

Testele precedente asupra subiectului au arătat, la rândul lor, rezultate pozitive. De exemplu, voluntarii nu au avut probleme cu mișcare cursorului computerului și nici cu operarea brațelor robotice. Anul trecut, un bărbat din Ohio cu brațele paralizate parțial și-a putut deschide și închide pumnul cu puterea gândului, folosind un implant în creier și electrozi externi, plasați pe antebraț, potrivit Sputnik News.

×
Subiecte în articol: paralizie bărbat paralizat