x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să scapi de durerile de spate sau să le eviți

Cum să scapi de durerile de spate sau să le eviți

de Andreea Sava    |    26 Mar 2017   •   14:40
Cum să scapi de durerile de spate sau să le eviți

Nu vorbesc în acest articol despre afecțiunile medicale. Pentru acelea trebuie să urmați întocmai sfatul medicului. Ci despre durerile de spate pe care le avem mulți, după o anumită vârstă, cauzate de obiceiurile proaste, lipsa de mișcare, musculatură slab dezvoltată etc.

De multe ori poți avea senzația că suferi de o afecțiune a coloanei dar, din fericire, este vorba doar despre poziții deficitare și lipsă de mișcare. Iar cauzele pot fi mai banale decât își imaginează mulți. Așa că începem de aici, apoi vin și cu soluții concrete.

5 obiceiuri zilnice care cauzează dureri de spate

1. Sedentarismul

Lipsa mișcării nu-ți afectează doar aspectul fizic ci are ca rezultat atrofierea mușchilor, în special a celor implicați în susținerea coloanei vertebrale. Așa că orice efort va duce la dureri de coloană, cel mai frecvent în zona gâtului și cea lombară (șale).

2. Porți genți prea mari și prea grele

Dragi doamne și domnișoare, știu că gențile maxi sunt foarte cool și la modă. Problema cu ele, însă, este că-ți permit să cari după tine jumătate de casă. Ceea ce coloana dumneavoastră nu va aprecia. Nu trebuie să le umpleți. De asemenea, mai toate avem obiceiul de a purta geanta pe același umăr tot timpul. Fără să vă dați seama, poziția voastră se va modifica. Plus că săracul umăr solicitat va avea de suferit.

Continuarea pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: dureri de spate andreea sava