x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Efectul zincului asupra răcelilor

Efectul zincului asupra răcelilor

30 Ian 2017   •   12:09
Efectul zincului asupra răcelilor

Oligoelement necesar în numeroase funcții ale organismului, zincul joacă un rol important în imunitate, ajută la tratarea acneei, are acțiune antioxidantă, iar beneficiile nu se opresc aici, scrie ziarulring.ro.

Corpul uman conține 2-3 g de zinc distribui în tot organismul. Este un mineral indispensabil organismului: participă la sinteza acizilor nucleici ARN și ADN, este esențial pentru creștere și dezvoltare. Este necesar în numeroase reacții enzimatice și joacă un rol important în metabolismul proteinelor, glucidelor și lipidelor.

Zincul este necesar pentru simțuri precum gustul și mirosul, contribuie la menținerea bunei stări a pielii și părului, acționează asupra reproducerii și sexualității. De asemenea, susține producția prostaglandinelor, substanțe implicate în numeroase procese (contracția uterului, acționează asupra bronhiilor, rinichilor) și care au acțiune antiinflamatoare. La vârstnici, nivelul scăzut de zinc este asociat cu procesul inflamator cronic.


Susține imunitatea

Zincul este implicat în apărarea antiinfecțioasă a organismului, participând la producția de anticorpi și globule albe, scuturi naturale care ne feresc de boli. Un studiu recent a arătat că mărirea necesarului de zinc poate reduce la jumătate durata unei răceli. Luat la debutul unei viroze, zincul poate scădea și severitatea acesteia.

×
Subiecte în articol: zinc imunitate