x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Ștevia românească, planta care trebuie consumată în fiecare primăvară

0
02 Mar 2016 - 16:11
Ștevia românească, planta care trebuie consumată în fiecare primăvară


Un ingredient comun în supe, tocănițe, salate și sosuri pe vremea bunicilor, frunzele de ștevia au fost date uitării în ultimii ani. Totuși, ștevia este o plantă des întâlnită în România, are numeroase beneficii și de aceea ar trebui consumată la începutul fiecărei primăveri.

Ștevia aparține familiei Rumex și crește în toate zonele cu climat temperat din lume. Chiar dacă în Statele Unite anumitor specii de plante înrudite li se atribuie proprietăți halucinogene, frunzele de ștevia au fost cultivate de lungul timpului pentru a fi utilizate în bucătărie, având o aromă interesantă, asemănătoare cu cea a lămâii.

Potrivit motherearthliving.com, gustul acrișor este dat de acidul oxalic. Persoanele cu artrită sau pietre la rinichi ar trebui să consume ștevie în cantități mici, întrucât acidul oxalic poate agrava aceste afecțiuni. Planta are un gust deosebit la începutul primăverii, dar o dată cu trecerea timpului devine amară.

Astfel, se recomandă ca în salate să folosiți frunze tinere și fragede, iar în supe sau tocănițe, frunzele mai mari și mai închise la culoare. Ștevia reprezintă o garnitură extraordinară pentru carnea de pui, brânza de capră și ouă.

Bogată în vitamina C, planta de ștevia a fost apreciată de-a lungul secolelor pentru a preveni diferite boli grave, atunci când fructele și legumele proaspete nu erau disponibile. În secolul XIX, medicul britanic Culpeper recomanda aceste frunze pentru „a combate inflamațiile și febra”, dar și pentru „a potoli setea și a stimula pofta de mâncare”.
Citeşte mai multe despre:   ştevie,   reteta stevie,   macris,   frunze de stevie,   ştevie,   stevie romaneasca,   primavara,   retete primavara

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 11983


Mai multe titluri din categorie

Exerciţiu pentru ochi: culesul neghinei din grâu

Exerciţiu pentru ochi: culesul neghinei din grâu
Controalele oftalmologice sunt obligatorii la copii, atât la ieşirea de la maternitate, cât şi - neapărat - până la trei ani, trei ani şi jumătate. După cum controlul ochilor se impune şi după 40 de ani,...

Nu mai aruncaţi seminţele de pepene! Iată cât de sănătoase sunt

Nu mai aruncaţi seminţele de pepene! Iată cât de sănătoase sunt
Pepenele roşu este fructul pe care l-am savura în fiecare zi de vară. Este delicios, răcoritor şi are proprietăţi detoxifiante. Totuşi, seminţele nu ne sunt deloc pe plac şi nu ştim cum să scăpăm mai...

HOROSCOPUL zilnic al sanatatii: O vizita la medic e binevenita!

HOROSCOPUL zilnic al sanatatii: O vizita la medic e binevenita!
Resursele interne ale organismului si sistmul imunitar sunt la inaltime, astfel ca, in situatii critice, organismul poate face minuni. Din acest punct de vedere ziua de astazi este potrivita pentru interventii chirurgica...

Explicaţiile psihoterapeutului: ​​​​​​​15 reguli de bază pentru sănătatea emoţională a copiilor noştri

Explicaţiile psihoterapeutului: ​​​​​​​15 reguli de bază pentru sănătatea emoţională a copiilor noştri
Galerie Foto Pe stradă, la scoală, în mijloacele de transport în comun, în trafic, în magazine, în cluburi, în familii, la televizor, prin toate locurile unde își desfășoară activitatea ființa umană, vedem din ce în...

Cum slabesti cu cirese si capsuni

Cum slabesti cu cirese si capsuni
100 de grame de cirese contin 38 de calorii, iar aceeasi cantitate de capsuni ne aduce 27, iar de caise – doar 28 de calorii. Si unde mai pui ca fructele acestui sezon sunt dintre cele mai gustoase. Asadar fructe...

Dieta ideală pentru un ten sănătos şi fără coşuri

Dieta ideală pentru un ten sănătos şi fără coşuri
Acneea este o afecţiune a pielii care afectează suprafeţele corpului care conţin glandele seboreice mari, incluzând nasul, fruntea, bărbia, obrajii şi spatele. Ea se manifestă prin prezenţa porilor încărcaţi...

Ce trebuie să faci când te-ai decis să slăbești

Ce trebuie să faci când te-ai decis să slăbești
Fie că vrei să dai jos 2-3 kg sau mult mai multe, este extrem de important să te gândești foarte bine înainte de a alege cura de slăbire pe care o vei urma și asta pentru că o dietă necorespunzătoare îți...

Dieta ideală înainte să mergem la mare

Dieta ideală înainte să mergem la mare
Rosii, morcovi, ulei de masline, ceai, sucuri... cateva alimente care nu trebuie sa lipseasca de pe masa celor care vor pleca in concediu la mare. De ce? Potrivit specialistilor, aceste alimente apara pielea de efectele...

Cum să ai un ten strălucitor în 5 pași simpli

Cum să ai un ten strălucitor în 5 pași simpli
Sănătatea și aspectul pielii feței sunt extrem de importante pentru femei iar îngrijirea tenului trebuie să fie o prioritate. Câteva gesturi simple ne pot ajuta să ne menținem un chip luminos și...

Leacuri naturale pentru tonifierea pancreasului

Leacuri naturale pentru tonifierea pancreasului
Proasta functionare a pancreasului este insotita de complicatii si o serie de boli, cum ar fi pancreatita sau diabetul. Din fericire, exista remedii naturiste foarte bune care ajuta la tratarea pancreasului. Iata...

5 alimente „sănătoase” care cresc riscul de îmbolnăvire

5 alimente „sănătoase” care cresc riscul de îmbolnăvire
Am ajuns să cumpărăm tot mai des alimente pe a căror etichetă scrie ”bio” (sănătos), însă multe dintre ele nu sunt atât de sănătoase pe cât par, pentru că pot avea efecte secundare, crescând riscul de...

Tratamentul naturist pentru combaterea ciupercii unghiei

Tratamentul naturist pentru combaterea ciupercii unghiei
Boala se manifesta in primul rand prin modificarea aspectului unghiilor: modificarea culorii in alb, galben sau maro deschis; disparitia luciului unghiei care isi pierde si transparenta; ingrosarea; dezlipirea unghiei de...

HOROSCOPUL zilnic al sanatatii: Atentie ce si cat mancati!

HOROSCOPUL zilnic al sanatatii: Atentie ce si cat mancati!
HOROSCOPUL ZILNIC AL SANATATII 13 IUNIE 2018. Va framanta tot felul de ganduri legate de starea de sanatate, dar nu merita sa le acordati prea mare atentie: iminutatea este, astazi, mai puternica decat de obicei, ceea...
Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Cum se calculează media de admitere în clasa a IX-a
Serviciul de email marketing furnizat de