x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Verdele, culoarea sănătății. 10 vegetale pe care trebuie să le consumăm

Verdele, culoarea sănătății. 10 vegetale pe care trebuie să le consumăm

13 Feb 2016   •   11:23
Verdele, culoarea sănătății. 10 vegetale pe care trebuie să le consumăm

Grație conținutului ridicat de clorofilă, vegetalele verzi elimină toxinele din organism, protejează oasele, încetinesc procesul de îmbătrânire și energizează.

Potrivit Gaceta.es, următoarele 10 fructe și legume sunt disponibile în orice piață sau supermarket, sunt lăudate de medici și nutriționiști și ar trebui consumate cât mai des:

Avocado
Persoanele care consumă avocado ajungând să cântărească mai puțin, pentru că fructul are efecte anti-inflamatorii. În plus, este util în normalizarea nivelului de zahăr în sânge și împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. În ciuda concepțiilor generale, avocado este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, iar grăsimile conținute sunt sănătoase.

Ardei iute verde
Ardeii iuți verzi sunt o sursă importantă de vitamina C, prevenind apariția bolilor cronice și degenerative. Mai mult decât atât, consumând ardei iute verde, suntem protejați de cancer, hemoragii cerebrale și cataractă.

Castravete
Castravetele este o legumă care previne bolile cardiovasculare, dar și cancerul de sân, cancerul uter și cancerul de prostată. Are puține calorii datorită cantității ridicate de apă.

Măr verde
Merele verzi conțin multă apă, fibre și aminoacizi și reprezintă o sursă importantă de vitamina C, potasiu și fier.

Kiwi
Acest fruct are de două ori mai multă vitamina C decât o portocală. În plus, ne oferă o cantitate ridicată de fibre, ne ajută să ardem calorii și întărește sistemul imunitar.

Fasole verde
Păstăile de fasole sunt antioxidante și conțin acizi grași omega-3, care previn bolile cardiovasculare.

Spanac
Această vegetală, considerată una din cele mai sănătoase din lume, conține o cantitate de fibre dublă față de orice alt aliment cu aceeași culoare. În plus, reprezintă o sursă importantă de fier și acid folic. Consumul de spanac ne ajută să combatem stresul, să prevenim astmul și să ne îmbunătățim tranzitul intestinal.

Varză de Bruxelles
Varza de Bruxelles este bogată în vitaminele C, E și A și reprezintă o sursă importantă de aminoacizi.

Broccoli
Broccoli-ul conține vitaminele A, C și K, dar și acid folic și calciu și este apreciat pentru faptul că accelerează procesul de ardere al grăsimilor.

Ceai verde
Este o băutură antioxidantă care combate cancerul (de piele, colon, esofag, mamar) și reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
 

×
Subiecte în articol: verde fructe legume clorofila verdeturi sanatate