x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie 5 obiceiuri care ne fac mai mult rău decât fumatul

5 obiceiuri care ne fac mai mult rău decât fumatul

06 Mar 2019   •   14:58
5 obiceiuri care ne fac mai mult rău decât fumatul

Deşi cu toţii ne dorim un stil de viaţă echilibrat, care să asigure organismului tot ceea ce acesta are nevoie pentru a funcţiona în parametrii optimi, viaţa agitată de zi cu zi ne impiedică uneori să facem totul ca la carte.

În ciuda dorinţei noastre, ni se întâmplă adesea să ne abatem de la reguli şi să facem greşeli care ne afectează sănătatea pe termen lung. Una dintre cele mai grave greşeli este să nu conştientizăm că există în stilul nostru de viaţă obiceiuri care ne fac rău şi să nu depunem toate eforturile pentru a reuşi să ne debarasăm de ele.

Pe lângă obiceiul de a fuma, despre care admitem că este una dintre cele mai dăunatoare deprindere, există în viaţa fiecăruia dintre noi şi alte obiceiuri, aparent inofensive, care s-au demonstrat a fi la fel de nocive. Iată care sunt acestea:

1. Sedentarismul

În ultima vreme, experţii ne tot atenţionează că sedentarismul ne afectează sănătatea, însă tulburător este faptul că acest obicei are efecte mult mai grave decât ne-am putea imagina, astfel încât ne putem chiar pierde viaţa... stând pe scaun.

Fie că suntem la şcoală, la volan, acasă sau la birou ni se întâmplă să stam jos zilnic mai mult decât ar trebui. Studii recente au aratat că sedentarismul crește predispozitia spre îngrăşare, creşte riscul apariţiei atacului de cord şi este răspunzător de apariţia anumitor forme de cancer. Cercetătorii au utilizat datele de la 4 milioane de persoane privind timpul petrecut în faţa televizorului, programul de muncă și timpul destinat călătoriilor. Astfel, s-a constatat că persoanele sedentare, care stau mult timp pe scaun, sunt mai expuse riscului de a suferi de cancer de colon, endometrial și pulmonar.

2. Odihna insuficientă

.....................

Citește mai departe AICI

×