x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Durerea la nivelul cotului: Cauze, tratament, prevenire

Durerea la nivelul cotului: Cauze, tratament, prevenire

09 Dec 2015   •   10:19
Durerea la nivelul cotului: Cauze, tratament, prevenire

Durerea de cot reprezintă orice fel de durere sau disconfort resimțit la nivelul articulației cotului.

Prof. univ. dr. Adriana Sarah Nica, medic specialist în balneologie, medicină fizică și recuperare medicală, șef de secție la Clinica Universitară Recuperare Medicală III I.N.R.M.F.B. Bucureşti explică ce anume provoacă durerea de cot și cum se poate ameliora durerea în primă fază, până se ajunge la medic.

Durerea de cot poate să fie determinată, cel mai frecvent, de cauze locale, respectiv diverse tipuri de solicitare mecanică, fie lovituri – lovire pe marginea ascuțită și osoasă a zonei care include cotul în complexul articular între humerus și oasele antrebrațului -, fie întinderi sau șocuri traumatice cu luxație sau entorsă.

Citeşte şi
 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

În condițiile acestea, evenimentul respectiv este extrem de traumatizant și duce la o disfuncție a cotului de lungă durată. Acestea sunt situații nu atât de frecvente, dar cele mai frecvente se întâlnesc la femeile care poartă greutăți, cum se zice “femeia română cu sacoșele în mână”.

Cotul este extrem de solicitat în anumite categorii de sporturi, cum ar fi tenisul de câmp și golful.

La tenisul de câmp chiar se discută despre o suferință de tip periarticular. O aparentă banală durere de cot poate să fie însoțită și de alte manifestări și la un moment dat pune probleme de diagnostic și de terapie.

Psoriazisul poate fi o cauză a apariției durerilor de cot?

Da. Psoriazisul este o boală autoimună. Determinările cele mai importate sunt la nivel cutanat, cu manifestări și în pielea capului, și pe diversele zone topografice de la nivelul corpului.

Poate să aibă o predominență pe zonele de solicitare mecanică, cum ar fi la nivelul genunchilor, la nivelul coatelor.

În afară de această expresie clinică obiectivă cu manifestări specifice dermatologice, întâlnim și manifestarea articulară denumită artropatie psoriazică care poate afecta gleznele, genunchii, șoldurile, coloana vertebrală, inclusiv coatele și umerii.

Cum putem ameliora durerea în prima fază, până ajungem la medic? 
.................

Află pe ANTENA SATELOR cum poți ameliora și trata DURERILE DE COT

×