x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie "Leacul" din corpul uman. O descoperire despre celulele sangvine care poate revoluționa medicina

"Leacul" din corpul uman. O descoperire despre celulele sangvine care poate revoluționa medicina

17 Mai 2017   •   22:04
"Leacul" din corpul uman. O descoperire despre celulele sangvine care poate revoluționa medicina

Corpul uman este un sistem biologic complex, pe care este imposibil să-l cunoaștem în cel mai mic detaliu. De aceea, dorința de a descoperi noi și noi lucruri despre corpul uman va constitui întodeauna o prioritate pentru oamenii de știință.


Ultimele descoperiri cu privire la complexitatea corpului uman au adus în prim-plan patru tipuri de celule sangvine, care joacă un rol extrem de important în buna funcționare a organismului, precum și în vindecarea multor afecțiuni care macină omenirea.

Este vorba despre noi subtipuri de celule dendritice și două noi subtipuri de monocite, precum și un tip de celule progenitoare dendritice.

Celulele dendritice joacă un rol crucial, creând legături cu sistemul imunitar înnăscut, care apără organismul de infecţiile la nivelul pielii şi sistemul imunitar adaptabil prin intermediul căruia sunt eliminaţi patogenii.

Celulele monocite au un rol diferit în sistemul imunitar. Reprezintă cel mai mare tip de globule albe şi pot forma macrofagi care migrează către locul înfecţiei şi consumă patogenii, înlăturându-i astfel din organism.

Pentru..........................

Citeste continuarea AICI

 

×