x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Potasiul şi importanţa sa majoră în menţinerea sănătăţii

Potasiul şi importanţa sa majoră în menţinerea sănătăţii

01 Mar 2018   •   14:49
Potasiul şi importanţa sa majoră în menţinerea sănătăţii

Dacă resimţiţi în mod constant spasme, slăbiciune şi dureri musculare, este posibil ca organismul să vă dea semne că aveţi deficit de potasiu.

Potasiul este un nutrient esenţial pentru menţinerea volumului de fluid în organism şi pentru reglarea echilibrului dintre acizi şi electroliţi. Totodată, acesta joacă un rol important în asigurarea elasticităţii ţesutului şi în transformarea glucozei în glicogen. Nici aportul său în menţinerea sănătăţii inimii şi a creierului nu este de neglijat.

Doza zilnică recomandată de potasiu este de 400mg/zi pentru copii între 0-6 luni, 700mg pentru copii între 7-12 luni, 3.000 mg pentru copii între 1-3 ani, 3.800 pentru copii între 4-8 ani, 4.700 mg între 9-13 ani, 4.500 pentru adolescenţi între 14-18 ani, adulţi şi femei însărcinate şi 5.100 mg pentru femeile aflate în perioada de alăptare.

Potasiul influenţează în mod direct capacitatea muşchilor de a se contracta, întrucât asigură transmiterea semnalelor emise de muşchi către terminaţiile nervoase. Totodată, potasiul are un impact semnificativ şi asupra sănătăţii inimii, prevenind apariţia infarctului miocardic, reglează tensiunea arterială şi activitatea cardiacă, fiind în acelaşi timp un factor de prevenire a afecţiunilor renale.

Pe de altă parte, lipsa potasiului cauzează dezechilibre manifestate prin (....)

Cea mai importantă sursă de potasiu este consumul de alimente bogate în acest mineral esenţial. Principalele alimente cu conţinut bogat de potasiu sunt:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Citește mai departe AICI

×