x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. 10 semne ale unei imunități scăzute

Sfatul medicului. 10 semne ale unei imunități scăzute

25 Apr 2016   •   11:38
Sfatul medicului. 10 semne ale unei imunități scăzute

Ansamblul componentelor care conlucrează pentru a proteja organismul împotriva bolilor şi a infecţiilor este denumit generic sistem imunitar. Acesta presupune o serie de interacţiuni complexe care implică diferite organe, structuri şi substanţe, printre care globulele albe, măduva spinării, vasele limfatice şi organele, celulele specializate din anumite ţesuturi ale organismului, care împreună formează un zid natural de apărare împotriva factorilor externi.

Imunitatea scade pe fondul unor influențe din exterior, precum stresul emoțional, stresul fizic, lipsa somnului, expunerea la chimicalele din mediu, la razele ultraviolete, la virusurile sau bacteriile din mediu, la terapiile cu medicamente, la transfuziile de sânge sau în cazul în care ați făcut o operație.

Scăderea capacității de autoapărare a organismului atrage după sine creșterea frecvenței infecțiilor virale și bacteriene, dar și alte afecțiuni cu consecințe grave, precum boli ale sistemului imunitar (SIDA), boli autoimune sau imunodeficiență sau apariția și dezvoltarea tumorilor.

Un impact major a asupra sistemului imunitar îl are.............

Află tot ce trebuie să știi despre sistemul imunitar

×