x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre NEVROZE. Cauze, forme de manifestare, diagnostic, TRATAMENT

Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre NEVROZE. Cauze, forme de manifestare, diagnostic, TRATAMENT

09 Noi 2016   •   20:56
Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre NEVROZE. Cauze, forme de manifestare, diagnostic, TRATAMENT

In medicina traditionala acupunctura si plantele medicinale sunt utilizate de milenii pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos, inclusv a celor de natura psihogena cum este cazul nevrozelor.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat eficienta acupuncturii in normalizarea activitatii psihicului uman si relaxarea sistemului nervos de tensiunea acumulata prin stres, suprasolicitari mentale sau traume psihice.

Nevroza este un termen utilizat pentru a denumi o serie de manifestari patologice ale sistemului nervos, ce perturba echilibru psihic si genereaza o serie de comportamente nevrotice, ca urmare a unei suprasolicitari sau traume psihice.

Nervrozele isi au originea intr-un conflict psihic produs de evenimente petrecute in trecutul bolnavului si reflecta neadaptarea individului la conditiile de viata din momentul respectiv (mediu social, mediu familial, mediu profesional, imposibilitatea de a raspunde cerintelor impuse de societate, neputinta de a realiza obiective propuse etc.).

Din punct de vedere organic, nevroza genereaza o tensiune psihica cu impact negativ asupra intregului organism (perturba relatiile inter-organice, schimburile metabolice si functiile organice). Bolnavul este constient de deteriorarea starii sale psihice si incearca sa gaseasca solutii pentru restabilirea echilibrului psiho-afectiv.

Care sunt cele mai eficiente metode de tratament?

....................

Vezi raspunsul AICI

×