x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Tratamente naturiste. 6 metode naturale eficiente în TRATAREA ULCERULUI

Tratamente naturiste. 6 metode naturale eficiente în TRATAREA ULCERULUI

11 Ian 2016   •   09:26
Tratamente naturiste. 6 metode naturale eficiente în TRATAREA ULCERULUI

Ulcerul gastric și duodenal reprezintă o problemă medicală cu care se confruntă aproximativ 10% din oameni în anumite perioade ale vieții lor. Pentru această boală - extrem de neplăcută și dureroasă - noi vă propunem 6 tratamente naturiste care nu dau greș.

Ambele tipuri de ulcer provoacă dureri puternice și tulburări digestive, însă puțini pacienți conștientizează că unele complicații severe, cum ar fi hemoragia, pot constitui cauza unei morți premature.
Dacă până acum trei decenii, singurul tratament radical al ulcerului, menit să țină sub control secreția gastrică acidă, era cel chirurgical, astăzi există o serie de tratamente naturiste eficiente, care permit tratarea ulcerului fără a mai fi nevoie de intervenția chirurgicală.

Ulcerul este o rană profundă a mucoasei stomacului sau a duodenului, care poate duce la leziuni. Acesta se manifestă prin dureri în capul pieptului care își fac apariția odată cu senzația de foame, greață, vărsături, arsuri în piept.
În cazul ulcerului gastric, când peretele stomacului este perforat, sucurile digestive și o parte din conținutul stomacului se răspândesc în abdomen și pot provoca peritonită. Simptomul tipic de ulcer stomacal este o senzație de apăsare, care apare imediat după ce se ia masa. Când un ulcer reapare frecvent, există riscul cancerului la stomac.

Stomacul este considerat un fel de rezervor, destinat să depoziteze hrana timp de câteva ore, până când intestinul subțire este gata să o preia. Când alimentele ajung în stomac, mușchii acestuia încep să le mestece și să le fragmenteze în bucăți mici, creând condiții ca, la nivelul duodenului, să înceapă scindarea mai avansată și absorbția lor. Pereții stomacului abundă în glande care secretă trei substanțe: acidul clorhidric, care are rolul de a dezinfecta hrana, pepsinele, secreția acestora fiind posibilă numai în prezența acidului clorhidric și care au rolul de a descompune proteinele alimentare în lanțuri subțiri de aminoacizi și gastrinele, care au rolul de a menține un flux abundent de suc gastric. Mucoasa gastrică este căptușită cu un singur strat de celule care secretă mucus. Acesta apără stomacul de acțiunea acidului clorhidric și al pepsinei.

Un ulcer este un fel de crater în țesutul care învelește una din suprafețele corpului sau în membranele mucoase protectoare ce căptușesc multe părți ale corpului, printre care și tractul digestiv. Ulcerul tractului digestiv este rezultatul acțiunii pepsinei și acidului clorhidric asupra mucoasei digestive.

Te-ar mai putea interesa si:
Iute la gust, iute în tratarea bolilor. 100 de motive să mănânci ARDEI IUTE, chiar și în ceai sau dulceață!
8 motive ca să mănânci Goji, fructul-minune din Tibet care prelungeşte viaţa
Vrei să eviți consumul de medicamente? Alege cura cu germeni de grâu!

În 1906 s-a descoperit prezența unui microb denumit Helicobacter pylori, în formă de spirală, care "locuiește" în stomac și care, datorită formei sale specifice în spirală, lezează țesuturile stomacului și duodenului, ducând la dezvoltarea unui ulcer. Acest microb supraviețuiește pentru că secretă o mare cantitate de enzimă numită urează, care convertește ureea din sucul gastric în bicarbonat și amoniac. Aceste două substanțe concurează la neutralizarea acidității gastrice, facând ca mediul stomacului să devină alcalin, extrem de favorabil dezvoltării oricărui microb.

Ulcerul duodenal apare de două ori mai frecvent la bărbați decât la femei și se produce de obicei în jurul vârstei de 25 ani până la maxim 45 ani, la bărbați, iar la femei apare după 45 de ani. Ulcerul duodenal nu se malignizează aproape niciodată. Persoanele cu grupa sanguină 0 fac mai ușor ulcer duodenal, după cum și cele care au antecedente în familie.

Ulcerul gastric este de patru ori mai puțin frecvent decât cel duodenal, apare la maturitate, între 55-65 ani și se poate maligniza (canceriza). Cei cu grupa sanguină A sunt mai predispuși, ca și în cazul celor cu rude de gradul întâi suferinde de ulcer la stomac.

Aceste tratamente naturiste s-au dovedit eficiente de-a lungul timpului, în tratarea ulcerului.

1. Cura de 5 zile cu sucuri din fructe și legume

Timp de 5 zile se consumă sucuri din fructe neacide și din zarzavaturi (varză, cartof, morcov, sfeclă roșie, castravete, spanac). În fiecare zi se mănâncă 4-5 albușuri de ou crud, făcute spumă (fără zahar), repartizate în 3-4 mese. După fiecare masă se ia câte o lingură de cărbune de tei.
În fiecare din cele 5 zile se face o clismă dimineața, cu infuzie călduță de mușețel.

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR și află cum poți vindeca ulcerul cu ajutorul altor 5 TRATAMENTE NATURISTE

×