x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ministrul Sănătăţii: Există stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) în toată ţara

Ministrul Sănătăţii: Există stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) în toată ţara

29 Mai 2017   •   15:03
Ministrul Sănătăţii: Există stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) în toată ţara

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat luni, că, în prezent, există stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) în toată ţara. 

"La momentul de faţă, există stocuri suficiente de vaccin pentru ROR în toată ţara şi urmează să mai primim încă o cantitate de vaccin la sfârşitul lunii viitoare. Iar pentru hexavalent s-au devansat toate livrările (...) cu minimum o lună, în aşa fel încât să fie acoperit şi necesarul de hexavalent", a declarat Bodog. 

Ministrul Sănătăţii a participat luni, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu reprezentanţii companiilor farmaceutice, la care a fost prezent şi premierul Sorin Grindeanu, potrivit programului şefului Executivului. 

Întrebat ce cantitate este necesară pentru vaccinurile ROR, Bodog a răspuns: "Necesarul până la sfârşitul anului, ca să nu avem absolut nicio problemă şi să nu existe nicio problemă în ceea ce priveşte aprovizionarea la nivel naţional, este în jur de 400.000 - aceasta este cifra pe care a comunicat-o Institutul Naţional de Sănătate Publică". 

Ministrul a precizat că toate procedurile de achiziţie de vaccin se vor realiza prin acorduri-cadru cu o durată de minimum doi ani şi maximum patru ani. 

"Pentru toate vaccinurile vor porni acordurile-cadru din timp, în aşa fel încât să nu mai ajungem în situaţia ca, la începutul anului următor, datorită faptului că nu a pornit procedura, să nu avem vaccin. Termenele de livrare vor fi dimensionate în aşa fel încât firmele să aibă predictibilitate în ceea ce priveşte livrarea de vaccin şi (...) necesarul real din ţară va fi furnizat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică", a explicat Bodog. 

El a adăugat că a discutat cu reprezentanţii companiilor farmaceutice despre legea vaccinării, pentru ca, la momentul în care actul normativ va ajunge în Guvern, să înglobeze şi propunerile industriei pharma. 

"Să asigure şi pentru dânşii predictibilitate şi pentru noi posibilitatea de a putea suplini toate nevoile la nivelul României. În finalul acestei discuţii, am convenit ca propunerile să fie discutate la nivelul Ministerului Sănătăţii. Vor fi avizate de către noi, după care proiectul legii merge la avizare interministerială şi va intra în primă lectură într-o şedinţă de Guvern şi va fi transmis către Parlament", a afirmat Bodog.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: vaccin ror romania ministrul sanatatii