x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Papa Francisc încurajează donarea de organe

Papa Francisc încurajează donarea de organe

de Agerpres    |    20 Sep 2014   •   15:47
Papa Francisc încurajează donarea de organe

Papa Francisc încurajează donarea de organe pentru a se pune capăt traficului, dar şi-a exprimat refuzul faţă de legalizarea comerţului cu organe, a declarat sâmbătă primarul Romei.

"Papa m-a autorizat să spun că, în opinia sa, donarea de organe din generozitate trebuie să fie încurajată, dar că utilizarea comercială a organelor este imorală", a declarat primarul Ignazio Marino, după ce a fost primit în audienţă vineri de papă, transmite France Presse.

"Noi trebuie să explicăm că donarea de organe este un act de iubire. Fiecare dintre noi, de exemplu, are doi rinichi şi a da unul dintre ei unei rude sau unei persoane pe care o iubim este un gest frumos. Dar a intra în spirala comerţului este o crimă", a spus papa, potrivit primarului Marino.

Întâlnirea cu primarul Romei şi o delegaţie internaţională de experţi în transplant a avut loc în timp ce Statele Unite dezbat oportunitatea de a pune în aplicare stimulente financiare pentru donarea de organe. Aceste stimulente ar putea include rambursarea cheltuielilor de călătorie pentru donatori şi asigurări de sănătate pe termen lung.

Liste de aşteptare interminabile şi moartea a mii de oameni din cauza lipsei de donatori au determinat ca unii factori de decizie din Statele Unite să sugereze legalizarea comerţului cu organe umane.

Papa argentinian i-a condamnat pe cei care abuzează de săraci în cadrul traficului de organe, explicând că a văzut "o mulţime de copii argentinieni cu cicatrici lungi pe spate pentru că familiile lor le-au vândut unul din rinichi", a relatat primarul Romei.

"A exploata sărăcia unei mame care vinde un rinichi pentru câteva sute de euro pentru a-şi hrăni copiii, iar apoi acest rinichi este revândut pentru sute de mii de euro este o crimă", a spus el.

×
Subiecte în articol: papa francisc donare organe