x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Remedii populare pentru a trata durerile în piept

Remedii populare pentru a trata durerile în piept

de Magda Bucur    |    14 Mar 2018   •   20:10
Remedii populare pentru a trata durerile în piept
Sursa foto: janulla/Getty Images/iStockphoto

Durerile în piept pot indica mai multe probleme, de la arsuri sau afecțiuni digestive, anxietate, până la probleme grave de tipul atacului de cord. Indiferent de motivul pentru care apar, durerile în piept sunt extrem de neplăcute și ne dorim să le eliminăm rapid. Atunci când cauza lor nu este o afecțiune cardio-vasculară și ne-am asigurat de acest lucru la un control medical, există câteva metode prin care putem scăpa rapid de ele.

Atunci când durerea în piept e provocată de refluxul acid, câteva migdale sau un pahar de lapte de migdale ar putea fi soluția. Chiar dacă nu există studii certe care să dovedească acest lucru, mulți oameni spun că migdalele ameliorează durerile provocate de refluxul gastro-esofagian. Totuși, este bine de reținut faptul că migdalele sunt bogate în grăsimi și, în anumite cazuri, ar putea amplifica refluxul acid.

O compresă rece. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru durerile în piept este contracture musculară. Fie că ați făcut sport, anumite activități solicitante sau ați suferit un traumatism în zona pieptului, compresia zonei cu gheață ajută la reducerea inflamației și ameliorarea durerii.

Băuturi calde. Când durerile în piept sunt datorate balonării, un pahar cu o băutura caldă poate fi o alinare pentru că elimina gazele și grăbește digestia. Ceaiul de hibiscus este recomandat atunci când suferiți de balonare. Hibiscusul joacă un rol important și în reglarea tensiunii arteriale și reducerea colesterolului, astfel că este protector și pentru inimă.

Bicarbonatul de sodiu. Remediul cunoscut și folosit de părinții noștri funcționează dacă este amestecat într-un pahar cu apă călduță. Rezultă o soluție alcalină care reduce acidul din stomac, răspunzător de durerile din piept. Atenție, însă, nu exagerați cu bicarbonatul de sodiu. Un studiu realizat în 2013 a ajuns la concluzia că deși tratează durerile de stomac, bicarbonatul ar putea să afecteze inima.

Oțetul de mere. Este un remediu popular pentru refluxul gastro-esofagian. Oamenii susțin că dacă este băut înainte sau după masa, poate reduce refluxul. Totuși nu există dovezi științifice pentru aceste afirmații.

Ghimbirul. Despre acest fruct se consideră că are proprietăți anti-inflamatoare și poate reduce simptomele afecțiunilor digestive, putând împiedica inclusiv vărsăturile.

Atunci când aveți dureri în piept, o idee bună este să vă culcați pe spate, cu capul ușor ridicat deasupra corpului. Dacă durerile sunt provocate de reflux, atunci este indicată o poziție cu partea superioară a corpului ușor mai ridicată.

 

×
Subiecte în articol: remedii dureri în piept