x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului A devenit mamă la 101 ani. O italiancă în fruntea topului celor mai vârstnice mame de bebeluși. O româncă se află și ea în top.

A devenit mamă la 101 ani. O italiancă în fruntea topului celor mai vârstnice mame de bebeluși. O româncă se află și ea în top.

05 Apr 2016   •   10:13
A devenit mamă la 101 ani. O italiancă în fruntea topului celor mai vârstnice mame de bebeluși. O româncă se află și ea în top.

Graviditatea în rândul femeilor în vârstă ridică multe controverse, iar într-un top 5 al femeilor care au devenit mame la bătrânețe se află și o româncă. Cu câteva zile în urmă, însă, publicaţia italiană Rivista Napoli scria că Anatolia Vertadella, o italiancă în vârstă de 101 ani, a născut un băiețel perfect sănătos după o operaţie de transplant de ovar, acesta fiind al 17-lea copil al doamnei.

Operația, contestată de foarte mulţi medici, având în vedere vârsta înaintată a pacientei, ar fi avut loc, ilegal, într-o clinică privată din Turcia, rămasă necunoscută, acolo unde nu există jurisdicţia legilor europene în materia transplantului de ovar.

Conform celor relatate de presa din peninsulă, venerabila italiancă fusese diagnosticată cu cancer ovarian la vârsta de 48 de ani şi, o lungă perioadă de timp a avut convingerea că Dumnezeu a pedepsit-o astfel, ea urmând să obţină iertarea doar dacă va mai naște un copil, care să se alăture astfel celor 16 pe care îi mai avea, deşi rămăsese văduvă din anul 1998.

Te-ar putea interesa și

6 rezultatele spectaculoase ale cataplasmei cu usturoi aplicată pe tălpi

Italianca a declarat: „Sunt foarte recunoscătoare întregii echipe de medici care m-a operat. Mă simt minunat după ce mi-am născut al 17-lea copil. Acest copil este dovada că Dumnezeu este puternic”, ţinând să precizeze doar că tatăl copilului ei este un donator anonim.

Pentru mai multe detalii, citește continuarea AICI.

 

×