x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SALATA VERDE este MAI PERICULOASA pentru sănătate DECÂT CARNEA DE PORC! Iată ce spun ultimele studii

SALATA VERDE este MAI PERICULOASA pentru sănătate DECÂT CARNEA DE PORC! Iată ce spun ultimele studii

29 Mai 2017   •   07:02
SALATA VERDE este MAI PERICULOASA pentru sănătate DECÂT CARNEA DE PORC! Iată ce spun ultimele studii

Salata verde este o legumă pe care o consumăm frecvent, mai ales în această perioadă şi pe care nutritioniştii ne recomandă să o includem în meniul zilnic pentru beneficiile pe care aceasta le aduce sănătăţii.


Considerată una dintre cele mai sănătoase legume, cu contribuţii importante în detoxifierea organismului, salata verde a câştigat notorietate în ultimii ani, fiind apreciată şi consumată cu încredere pentru proprietăţile sale nutritive.
Însă, o descoperire recentă desfiinţează realitatea conform căreia salata verde s-ar număra printre cele mai sănătoase alimente.

Află Ce legătură este între NAPOLEON BONAPARTE și RETETA MITITEILOR ROMÂNEȘTI? Ce datorează românii lui Napoleon?

Salata verde - un pericol pentru sănătate?

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon, care au studiat impactul condiţiilor de mediu asupra alimentelor, au plasat salata verde printre cele mai periculoase legume pentru sănătate. Rezultatele studiului arată că salata este printre cele mai dăunătoare dintre toate alimentele, fiind de trei ori mai poluantă pentru oganism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră. "Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui", a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și coautor al acestui studiu.

Pe de altă parte, o altă stare de fapt vine să întărească concluziile acestui studiu. Din cauza................................

Citeste continuarea AICI

×