x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 8 schimbări care se produc în organism după 30 de zile fără alcool

8 schimbări care se produc în organism după 30 de zile fără alcool

06 Ian 2016   •   14:32
8 schimbări care se produc în organism după 30 de zile fără alcool

Despre efectele adverse ale alcoolului s-a scris adesea, dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă după o lună de zile în care nu consumați astfel de băuturi?

Merită să faceți acest experiment. Metro.co.uk scrie că după 30 de zile veți constata că:


1. Procentul de grăsime în ficat a scăzut cu 15%
Consumul constant de băuturi alcoolice determină o acumulare de celule grase la nivelul ficatului, totuși procesul este reversibil. Dacă nu veți consuma alcool timp de o lună, veți sesiza că procentul de grăsime va fi diminuat cu aproximativ 15%.

2. Mâncați mai puțin
Un studiu din vara anului 2015 a arătat că persoanele care consumă alcool constant mănâncă cu 30% mai mult decât cei care nu beau.

3. Sunteți cu 20% mai eficient la locul de muncă
Un experiment condus de revista New Scientist a arătat că persoanele care au renunțat la alcool au devenit cu 17% mai eficiente după numai o lună.

4. Dormiți mult mai bine
Acest fapt a fost dovedit de medicii din Marea Britanie. Cercetările lor au demonstrat că băuturile alcoolice consumate înainte de culcare cresc nivelul undelor cerebrale de tip alfa.

5. Sunteți tentat să mâncați mai multe dulciuri
Oamenii care renunță la alcool au tendința de a căuta „recompense”, mici tratații care oferă o doză de dopamină, cel mai bun exemplu în acest sens fiind zahărul.

6. Riscul de cancer va fi diminuat
Alcoolul este asociat cu un risc ridicat de cancer de ficat, sân, colon și gură, potrivit Institutului Național Oncologic din Marea Britanie.

7. Puteți pierde aproximativ 2% din greutatea actuală
Experimentul a avut doar 10 subiecți, însă toți au pierdut aproximativ 2% din masa corporală, fără a face alte schimbări în dietă.
Cecetătorii sunt de părere că alcoolul „păcălește” simțurile și îi face pe oameni să mănânce mai mult.

8. Pielea arăta mai sănătoasă
Alcool deshidratează și diferența va putea fi sesizată după numai câteva zile fără alcool. Tenul va fi radiant, iar problemele precum eczema sau mătreața s-ar putea ameliora.
 

×