x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Aceste fructe pot scădea colesterolul, tensiunea arterială şi pot preveni accidentele vasculare cerebrale şi bolile de inimă

Aceste fructe pot scădea colesterolul, tensiunea arterială şi pot preveni accidentele vasculare cerebrale şi bolile de inimă

15 Aug 2016   •   09:56
Aceste fructe pot scădea colesterolul, tensiunea arterială şi pot preveni accidentele vasculare cerebrale şi bolile de inimă
Sursa foto: Karl Weatherly/Getty Images

Sunteţi în căutarea alimentelor sănătoase care vă oferă numeroase beneficii? Healthy Food House vă prezintă cele mai sănătoase fructe din lume.

Curmalele sunt miraculoase atunci când vine vorba de problemele de sănătate, cum ar fi creşterea colesterolului şi a tensiunii arteriale, bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale şi altele.

Aceste fructe conţin niveluri ridicate de substanțe nutritive, care permit organismului să rămână sănătos și să lupte cu uşurinţă împotriva bolilor.

Iată de ce sunt sănătoase curmalele şi ce beneficii oferă acestea:

  1. Curmalele sunt pline de fier

Acest lucru este deosebit de important pentru oamenii cu anemie, femeile însărcinate și copii. Doar 100g de crumale conțin aproximativ 0,90mg de fier, adică 11% din doza zilnică recomandată. Fier ul reglează nivelurile de hemoglobină și eritrocite și permite fluxul de oxigen din sânge.

  1. Aceste fructe tratează diareea

Un alt mineral care se găseşte în curmale este potasiul, excelent pentru tratarea diareei. Potasiul ajută flora intestinală și permite intestinelor crearea mai multor bacterii benefice.

  1. Tratează constipaţia

În afară de tratarea diareei, curmalele pot rezolva şi problemele de constipatie. Este cel mai natural laxativ. Puneţi fructele în apă curată în timpul nopții, iar în dimineața următoare beţi apa în care au stat acestea pentru a îmbunătăți performanța intestinului.

  1. Mențin greutatea optimă a corpului

Curmalele sunt pline de nutrienţi care pot regla greutatea corporală și preveni excesul de grăsime. Consumaţi-le pe stomacul gol pentru rezultate mai bune. Acestea nu conţin colesterol, însă sunt foarte bogate în zahăr, astfel încât trebuie consumate moderat pentru a preveni creșterea în greutate ca un efect secundar.

  1. Reglează nivelul colesterolului

Colesterolul LDL poate fi tratat uşor prin consumul de curmale. Ele curăţă vasele de sânge și nu permit grăsimile să se ataşeze de inimă și să provoace cheaguri de sânge.

  1. Întăresc inima

Alimentaţia cu aceste fructe oferă beneficii cardiace enorme. Pentru a obtine beneficii optime, puneţi curmalele în apă și lăsaţi-le peste noapte. În dimineaţa următoare, scoateţi semințele curmalelor şi  amestecaţi-le cu apă, după care le puteţi consuma în timpul zilei.

  1. Reglează tensiunea arterială

Pe lângă inimă, curmalele au grijă de tensiunea arterială. Pline de potasiu și fără sodiu, curmalele sunt recomandate pentru echilibrarea nivelului tensiunii arteriale. În plus, 5 sau 6 curmale conțin aproximativ 80mg de magneziu. Acest mineral extinde vasele de sânge și stimulează circulația.

Unele studii sugerează că  în cazul în care consumaţi 370mg de magneziu,tensiunea arterială va scădea instantaneu.

  1. Reduc riscurile apariţiei unui atac cerebral

Curmalele sunt foarte puternice atunci când vine vorba de păstrarea sistemului nervos în condiții de siguranță, prevenind astfel accidentele vasculare cerebrale. Toate acestea se întâmplă datorită conținutului de potasiu găsit în aceste fructe.

Aproximativ 400mg de potasiu pe zi pot reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale cu 40%.

×
Subiecte în articol: curmale