x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Alcoolul, mai benefic decât exercițiile pentru persoanele de peste 90 de ani

Alcoolul, mai benefic decât exercițiile pentru persoanele de peste 90 de ani

21 Feb 2018   •   17:45
Alcoolul, mai benefic decât exercițiile pentru persoanele de peste 90 de ani

Când vine vorba de persoanele cu vârste peste 90 de ani, alcoolul bate exercițiile, în sensul în care alcoolul asigură o mai mare longevitate comparativ cu exercițiile, potrivit unui studiu de lungă durată, scrie Chicago Tribune.

Studiul, condus de neurologul Claudia Kawas de la Universitatea din California, a vizat 1.700 de persoane de peste 90 de ani. Studiul a început în 2003 și a vizat impactul pe care obiceiurile zilnice îl au asupra longevității.

Cercetătorii au descoperit că subiecții care consumau în jur de două pahare de bere sau de vin pe zi aveau cu 18% mai puține șanse să experimenteze o moarte prematură, scrie The Independent.

Între timp, subiecții care făceau între 15 și 45 de minute de exerciții pe zi, au eliminat riscul unei morți premature cu 11%.

„Nu am nicio explicație pentru asta, dar cred cu tărie că alcoolul consumat cu moderație îmbunătățește longevitatea”, a spus Kawas la o conferință anuală din Austin, Texas.

De asemenea, persoanele care aveau kilograme în plus, dar care nu sufereau de obezitate, își micșorau șansele de moarte prematură.

„Nu este rău să fii slab când ești tânăr, dar este foarte rău să fii slab când ești bătrân”, a mai spus Kawas.

Mai mult, subiecții care își mențineau timpul ocupat cu hobby-uri își micșorau șansele de moarte prematură cu 21%, în timp ce subiecții care consumau două căni de cafea pe zi își micșorau riscul cu 10%.

 

×
Subiecte în articol: longevitate alcool exercitii hobby batrani cafea