Orezul ar putea cauza cancer, boli de inimă și diabet în special persoanelor în creștere. Cercetătorii britanici avertizează că orezul este cultivat în zone s-a practicat agricultura intensiva în trecut, fiind utilizate pesticide și îngrășăminte chimice.
Ca rezultat, cel mai popular tip de cereale din lume conține arsenic și se recomandă să se consume cât mai rar posibil, copiii fiind cei mai expuși riscului de cancer.
Orezul are o cantitate de arsenic anorganic de 10 ori mai mare decât orice alt tip de mâncare. Prin urmare, persoanele care consumă orez în mod constant își periclitează starea de sănătate. Mai mult decât atât, metoda tradițională de a găti acest tip de cereală (clocotim apa, punem orezul în apa respectivă și fierbem până obținem textura dorită) păstrează otrava mai bine decât oricare alta, susțin specialiștii de la http://www.healthyfoodhouse.com/.
Totuși, există o metodă de gătire care elimină aceste cantități de arsenic infime, dar nocive: utilizarea filtrului de cafea. Cercetătorii au demonstrat ca astfel se elimină până la 85% din otrava conținută. Procesul nu este încă patentat, dar profesorii de la Universitatea Queens din Belfast lucrează la o soluție ideală.
Nivelurile ridicate de arsenic conduc la boli de inimă, diabet, cancer de plămâni și afecțiuni ale sistemului nervos. Începând din vara anului 2016, Comisia Europeana va adopta măsuri severe în ceea ce privește standardele de comercializare ale orezului și a produselor acceptate pe piață, precum cerealele pentru micul dejun destinate bebelușilor și copiilor sub un an.
În general, orezul brun are o cantitate mai mare de otravă decât cel alb. Și ca o descoperire îngrijorătoare pentru toți cei care preferă laptele vegetal: laptele de orez are un nivel extrem de ridicat de arsenic și ar trebui evitat.
Citește pe Antena3.ro