x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate BANANELE recomandate DEPRESIVILOR și împotriva MAHMURELII

BANANELE recomandate DEPRESIVILOR și împotriva MAHMURELII

24 Mai 2015   •   18:31
BANANELE recomandate DEPRESIVILOR și împotriva MAHMURELII

Bananele au faima de a avea un număr crescut de calorii, astfel încât nu sunt luate în considerare multe aspecte benefice pe care aceste fructe le au asupra sănătăţii. Pe lângă aportul lor de proteine, vitamine (C şi B6) şi minerale esenţiale (potasiu şi acid folic), bananele ajută şi la combaterea mahmurelii şi a depresiei, relatează online ziarul spaniol ABC.

Deşi faima tristă vine de la aportul său caloric - 150 de calorii pentru o banană de dimensiuni medii - cantitatea de calorii ingerată pentru fiecare fruct este similară unui măr sau 250 g de portocale şi este mult mai săţioasă. Dincolo de dezbaterea dacă îngraşă sau nu, banana are pentru organism proprietăţi care sunt neglijate din cauza imaginii sale proaste.

În afară de valorile nutriţionale ale bananelor, multe studii au demonstrat că aceste fructe sunt foarte eficiente pentru a depăşi sau preveni multe boli şi probleme de sănătate şi au chiar proprietăţi, până acum neglijate, precum combaterea mahmurelii.

Citește și S-a vindecat MIRACULOS de cea mai cumplită boală. Află cum A ÎNVINS CANCERUL

Un shake de banane în care se adaugă puţină miere este remediul perfect, cu efect aproape imediat de calmare a stomacului, uşor de pregătit. Preparatul ajută la restabilirea echilibrului de zahăr în sânge, care scade după un exces de alcool, şi la hidratarea organismului

Potrivit unui sondaj al ONG pentru sănătatea mentală MIND realizat în rândul persoanelor care suferă de depresie, multe dintre ele au declarat că s-au simţit mai bine după ce au mâncat banane. Acest lucru se datorează faptului că bananele conţin triptofan, un tip de proteină pe care corpul îl transformă în serotonină - un neurotransmiţător care acţionează la nivel cerebral, cunoscut drept hormon al fericirii pentru efectele sale de relaxare şi de ameliorare a stării de spirit.

Cu gust dulce, banana este un fruct bogat în proteine, vitamine (C şi B6) şi minerale esenţiale (potasiu şi acid folic) care fac din el un aliment indispensabil pentru orice dietă, inclusiv în cele pentru diabet sau de slăbire, cu efecte cu adevărat benefice pentru sănătate. Este un complement perfect pentru cei care fac activităţi fizice, precum copiii şi sportivii, deoarece conţine fibră şi zaharuri naturale precum zaharoza, fructoza şi glucoza, care au un aport imediat de energie.

Bananele sunt importante, nu doar pentru energie, ci şi pentru că potenţează activitatea cerebrală. În 2013 o şcoală din Twickenham (Marea Britanie) a realizat un studiu la care au participat peste 200 de elevi care aveau examene şi au observat că cei care au consumat o banană la micul dejun, în recreaţie sau după masă au beneficiat de o energie şi o concentrare mai mari.

Banana este un aliment bogat în fibre care uşurează digestia şi este indicată în afecţiuni precum diareea şi ajută totodată la eliminarea colesterolului. Pentru a evita senzaţia de balonare se recomandă să fie mâncate cu 20 - 30 de minute înainte de mesele principale. Nivelul său ridicat de potasiu şi redus de sare fac din banană un regulator natural al hipertensiunii arteriale şi un protector natural al stomacului împotriva acidităţii.

Nu doar pulpa bananei este benefică pentru om: coaja de banană poate fi o soluţie împotriva muşcăturilor de ţânţari. Dacă se freacă zona afectată cu partea interioară a cojii de banană se vor reduce atât inflamarea cât şi iritarea. agerpres.ro

×
Subiecte în articol: banane depresei banane mahmureala