x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce se întâmplă cu genunchii noștri atunci când e frig

Ce se întâmplă cu genunchii noștri atunci când e frig

30 Ian 2017   •   15:08
 Ce se întâmplă cu genunchii noștri atunci când e frig

Avem tendința să punem pe seama schimbării de temperatură durerile de spate, de genunchi sau  puseurile de artrită. Un nou studiu relevă dacă există sau nu o legătură între disconfortul resimțit și starea vremii, scrie clickpentrufemei.ro.

Studiul, realizat de Institutul George pentru Global Health, arată că durerile puse pe seama stării vremii nu au o bază consistentă. Profesorul Chris Maher, un cercetător din cadrul studiului, a declarat că „oamenii își amintesc de evenimente care confirmă opiniile lor preexistente. Ființele umane sunt foarte sensibile, astfel încât este ușor să vedem de ce ne dăm seama de durere în zilele friguroase și ploiose și nu în cele în care avem simptome, dar vremea este blândă și însorită“.

Pentru acest studiu, cercetătorii au examinat aproape 1.000 de persoane care suferă de dureri ușoare de spate, împreună cu 350 de persoane diagnosticate cu osteoartrită la genunchi. Studiul a avut loc în Australia, Biroul de Meteorologie australian oferind statistici meteo pentru toată durata studiului.

×
Subiecte în articol: frig reumatism genunchi dureri de spate