x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce TRATAMENT și-ar administra un medic dacă s-ar îmbolnăvi de CANCER?

Ce TRATAMENT și-ar administra un medic dacă s-ar îmbolnăvi de CANCER?

07 Ian 2016   •   14:18
Ce TRATAMENT și-ar administra un medic dacă s-ar îmbolnăvi de CANCER?

De-a lungul anilor, cercetătorii au atras atenția asupra faptului că celulele canceroase se dezvoltă din cauza mai multor factori precum dieta, lipsa exercițiilor fizice, gândurile și emoțiile negative, dar și toxicitatea mediului în care trăim.

Pentru a preveni cancerul sau dezvoltarea acestuia, trebuie să facem anumite schimbări în ceea ce privește stilul de viață. Potrivit HealthyLifeTricks.com, dacă un medic ar fi diagnosticat cu cancer ar apela la următoarele strategii pentru a se trata:


1. Renunțarea la zahăr
Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a preveni sau limita dezvoltarea celulelor canceroase este să controlați nivelul insulinei, adoptând o dietă bogată în fibre compusă din alimente proaspete, integrale și neprocesate. Cunoscutul doctor Dean Ornish a ajuns la concluzia că după numai trei luni în care a urmat un astfel de regim alimentar, mai mult de 500 de gene au fost afectate în mod pozitiv.

2. Eliminarea potențialilor alergeni

Potrivit unui studiu recent publicat în Jurnalul Asociației Medicilor Americani, sensibilitatea la gluten crește rata mortalității cu până la 75% în cazul persoanelor bolnave de cancer sau care suferă de afecțiuni cardiace. Lactoza și glutenul sunt cei mai comuni alergeni, asociați cu rezistență la insulină. Eliminând produsele de acest fel din alimentație reduceți riscul de a dezvolta numeroase afecțiuni.

3. Reducerea inflamației

Inflamația este una din cele mai comune amenințări, asociată cu diferite boli cronice, inclusiv cancerul de diferite tipuri. Majoritatea inflamațiilor cauzează rezistență la insulină. Medicii recomandă să renunțăm la gluten și lactate și să introducem alimente bogate în omega-3, precum peștele sălbatic și semințele de in și multe verdețuri.

4. Protejarea intestinelor

În majoritatea cazurilor, cancerul își are originea în intestine. Și nu este vorba numai despre cancerul de colon. Medicii atrag atenția asupra faptului că trebuie să ne protejăm tractul intestinal, evitând alimentele care cauzează inflamații și consumând probiotice, prebiotice și fitonutrienți, precum curcumina și resveratrolul.

5. Schimbarea gândurilor pentru un sistem imunitar mai puternic
Acest gen de strategie este de cele mai multe ori ignorată, dar este la fel de importantă ca sfaturile anterioare. Mulți oameni de știință și numeroși medici au demonstrat că felul în care trăim și interacționăm cu cei din jur are impact asupra stării de sănătate. Pentru a preveni și combate cancerul trebuie să ne odihnim, să reducem sursele de stres și să facem mișcare constant.

Aceste sfaturi ar trebui puse în practică de oricine, nu doar de persoanele diagnosticate cu cancer. Calitatea vieții și a gândurilor este extrem de importantă, iar alegerile corecte ne fac mai puțin vulnerabili în fața bolilor.
 

×
Subiecte în articol: cancer anticancer tratament medic