x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să slăbeşti repede şi sănătos. Trucuri pentru o dietă eficientă

Cum să slăbeşti repede şi sănătos. Trucuri pentru o dietă eficientă

16 Iul 2015   •   13:48
Cum să slăbeşti repede şi sănătos. Trucuri pentru o dietă eficientă

Aproape toată lumea ţine câte o cură de slăbire, dar, din păcate, de cele mai multe ori sunt ţinute prost, iar rezultatele întârzie să apară. Iată câteva reguli ce trebuie respectate pentru ca dieta pe care o ţii să dea rezultate pe măsura eforturilor tale.

Fă sport - nu trebuie să pierzi din vedere că nicio dietă nu te va ajuta să slăbesti fără să faci si exerciţii fizice pentru că miscarea menţine metabolismul la un nivel constant.

Diete drastice – fereste-te de diete care elimină una dintre cele trei substanţe-cheie de care corpul tău are nevoie: carbohidraţi, proteine si grăsimi. Organismul tău are nevoie de toate trei pentru a funcţiona normal. Dacă elimini vreuna dintre aceste substanţe, vei avea probleme de metabolism si te poţi îmbolnăvi grav. Dietele bazate pe eliminarea carbohidraţilor sau proteinelor sunt pur si simplu mituri si nu sunt bazate pe cercetări medicale. Scăderea în greutate e cauzată de reducerea caloriilor, nu de reducerea nutrienţilor.

Ia vitamine pe toată durata dietei! Până si cei care mănâncă tot ce vor nu consumă combinaţii perfecte de alimente care să le furnizeze toţi nutrienţii de care au nevoie. Pentru cei care ţin o dietă, este si mai greu. De asemenea, dacă nevoile nutritive pe care le are corpul tău sunt asigurate printr-un supliment zilnic de vitamine, îţi poţi alege meniul mai liber, fără să fii atent la conţinutul de vitamine al mâncărurilor.

Pastilele de slăbit au efecte limitate si, foarte des, sunt periculoase. Cele mai multe conţin amfetamine care accelerează metabolismul – numărul caloriilor arse creste si scade pofta de mâncare. În timp însă, se dezvoltă toleranţă la aceste medicamente. Mai mult, luate vreme îndelungată, pot îmbolnăvi organele interne.

Alcoolul - poate conţine chiar 7 calorii pe gram. Totusi, nu trebuie să ne grăbim să-l eliminăm complet. Spre exemplu, poţi păstra obiceiul de a bea un pahar de vin după masă. O mulţime de studii au arătat că un consum moderat de alcool reduce colesterolul. Cantitatea indicată este de un pahar sau două.

Pentru a reusi să slăbesti eficient, trebuie să stii să reduci consumul zilnic de calorii si, în acelasi timp, să faci foarte multă miscare. Nu e important neapărat ce mănânci, ci raportul dintre numărul de calorii pe care le consumi si caloriile pe care le arzi pe zi. Ai putea să mănânci doar legume, dar, dacă ai consuma mai multe calorii decât ai arde, ai lua în greutate.

Totusi, cele mai multe diete caută să scadă cantitatea de mâncăruri grase din meniul zilnic. Grăsimile sunt, cu siguranţă, dusmanul numărul 1, deoarece conţin cele mai multe calorii pe gram. În vreme ce carbohidraţii si proteinele conţin 4 calorii pe gram, grăsimile conţin 9. Problema e că grăsimile dau gust si savoare mâncărurilor si e foarte greu să te abţii de la a le consuma, dar trebuie să faci asta.

Astfel, dacă urmezi acesti pasi, dieta ta va da roade si vei vedea rezultatele în scurt timp.

×
Subiecte în articol: dieta sanatoasa reteta dieta