x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Despre dieta militară şi eficienţa ei

Despre dieta militară şi eficienţa ei

06 Iul 2017   •   15:02
Despre dieta militară şi eficienţa ei

Cauţi o reţetă uşoară care să te ajute să scapi repede de câteva kilograme în plus? În aceste condiţii, ar trebui să te interesezi despre eficienţa dietei militarilor. Dietă la fel de ciudată pe cât sună.

Ce este dieta militară?

Dieta militară este o variantă diferită a tipicei diete de trei zile. Aceste diete pretind că poţi pierde până la 10 kilograme într-o perioadă de trei zile până la o săptămână, dacă o respecţi cu stricteţe. În mod normal, planurile pentru masă sunt extrem de stricte şi restrictive în ceea ce priveşte caloriile, căci, să fim serioşi, cum altfel am putea să pierdem în greutate.

“Cu genul ăsta de dietă săracă în calorii şi carbohidranţi, pierzi, în mare parte, apă şi o posibili câţiva muşchi”, a spus dieticianul Elaine Magee. “Kilogramele vor reveni când vei începe să mănânci normal din nou.”.

Poate fi dieta militară diferită din acest punct de vedere? Caloriile sunt calculate de Departamentul de Agricultură al SUA, iar dieta sună aşa:

Prima zi

Mic-dejun: jumătate de grapfruit, o felie de pâine prăjită, două linguri de unt de arahide, o cană de cafea sua ceai.

Prânz: jumătate de conservă de ton, o felie de pâine prăjită, o cană de cafea sau ceai.

Cină: 85 grame din orice fel de carne, o cană cu fasole verde, jumătate de banană, un măr mic şi o cană cu îngheţată de vanilie.

A doua zi

Mic-dejun: un ou, o felie de pâine prăjită, jumătate de banană

Prânz: o cană cu brânză de vacă, un ou fiert, cinci biscuiţi săraţi

Cină: doi cârnaţi, o cană cu brocolli, jumătate de cană cu morcovi, jumătate de banană, jumătate de cană de îngheţată de vanilie.

A treia zi

Mic-dejun: cinci biscuiţi săraţi, o felie de brânză cheddar, un măr mic.

Prânz: un ou fiert, o felie de pâine prăjită.

Cină: o conservă cu ton, jumătate de banană şi o canăcu îngheţată de vanilie.

Dieta militară promite că această combinaţie de alimente va îmbunătăţi metabolismul.

În ceea ce priveşte restul săptămânii, poţi să mănânci tot ce vrei, atâta timp cât nu depăşeşti 1,500 de calorii pe zi. Apoi, poţi reîncepe restricţiile pe cele trei zile.

De asemea, se specifică faptul că nu este necesar să faci exerciţii fizice în cadrul acestei diete pentru ca rezultatele să apară.

Dieticianul Elaine Magee consideră această dietă o aberaţie. “Nu este niciun adevăr în afirmaţia că această combinaţie de alimente, în primele câteva zile, va duce la îmbunătăţirea metabolismului şi că va arde grăsimile. Nu există niciun studiu în acest sens, din câte ştiu.”, a afirmat aceasta. Mai mult, Magee a spus că aceasta este “o altă dietă care nu va conduce la pierderi în greutate substanţiale şi sănătoase!”. De asemenea, aceasta a mai afirmat că exerciţiile sunt “cheia pierderii în greutate”.

De unde vine această dietă?

Dacă vei căuta pe Internet dieta militară, vei sfârşi pe site-ul themilitarydiet.com. Acolo vei găsi dieta detaliată, cu imagini şi sfaturi care te vor ajuta să obţi rezultatele dorite.

Cu toate acestea, nicăieri nu există un autor menţionat, un expert sau un guru nutriţional. Nimeni nu-şi asumă responsabilitatea pentru aceste informaţii.

Sursă: CNN

×
Subiecte în articol: dieta dieta de 3 zile dieta militara