x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Israel: Primul studiu asupra eficienței vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer

Israel: Primul studiu asupra eficienței vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer

de Giulia Anghel    |    22 Feb 2021   •   13:55
Israel: Primul studiu asupra eficienței vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer

Vaccinul anti COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech oprește transmiterea infecției la majoritatea persoanelor imunizate din Israel, arată datele preliminare ale primul studiu efectuat în rândul populației, scrie bloomberg.com.

Medicamentul este utilizat în cadrul campaniei naționale de vaccinare, care a început în această țară la 20 decembrie 2020. Ministerul Sănătății din Israel și companiile au colaborat la analiza observațională preliminară. Totodată, Pfizer/BioNTech lucrează la o analiză completă a datelor din Israel, care vor fi distribuite imediat ce vor fi terminate.

Acestea arată că eficiența vaccinului este de 89,4% în prevenirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 confirmate. Totodată, 80% din infectările cu COVID-19 din Israel, în perioada 17 ianuarie - 6 februarie, când a fost efectuat studiul,  au fost cu tulpina din Marea Britanie.

Până la 6 februarie, circa 27% dintre persoanele de peste 15 ani erau complet vaccinate cu produsul Pfizer, singurul disponibl în țară la acea dată. Acestea au fost incluși în analiză, dacă trecuse o perioadă mai mare de 7 zile de la ultima doză.

Separat, autoritățile israeliene au declarat, sâmbătă, că tratamentul dezvoltat de Pfizer/BioNTech are o eficiență de 99% în prevenirea deceselor provocate de coronavirus.

Rezultatele sunt importate deoarece arată că vaccinul poate preveni răspândirea virusului de către purtătorii asimptomatici, aspect neclar până acum. Oprirea transmiterii de către aceștia este un factor cheie, în contextul în care statele lumii intenționează să ridice restricțiile și să redeschidă economiile. 

Israelul are cea mai avansată campanie de vaccinare din lume, aproape jumătate din populație primind cel puțin o doză de vaccin.

 

 

 

×
Subiecte în articol: vaccin pfizer Israel studiu