x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Nu mai bea cafea daca ai aceste simptome

Nu mai bea cafea daca ai aceste simptome

27 Noi 2016   •   17:14
Nu mai bea cafea daca ai aceste simptome
Sursa foto: ArthurHidden/Getty Images/iStockphoto

Cand bei prea multa cafea, efectul benefic al cofeinei se poate transforma intr-unul de-a dreptul nociv pentru sanatate.
 

E adevarat ca studiile in domeniu au evidentiat in nenumarate randuri ca aceasta bautura aduce beneficii corpului si mai ales mintii. Te binedispune, te incarca de energie, iti poate prelungi viata si, spune publicatia womenshealthmag.com, iti scade riscul de a suferi de dementa. Insa, daca depasesti doua-trei cafele pe zi, trebuie sa te astepti si la reactii adverse, nu doar la efecte pozitive asupra corpului.

 

Ai spasme oculare
Cand bei prea multa cafea, te poti trezi din senin cu spasme oculare. Expertii de la York University spun despre cafeina ca elibereaza neurotransmitatori care excita foarte mult muschii si nervii. Daca apar aceste spasme, e mai bine sa reduci consumul de cafea si sa cresti volumul de apa ingerat.

 

Cand bei prea multa cafea, obosesti rapid
Imediat dupa ce o savurezi, cafeaua te ajuta sa te trezesti rapid si sa simti ca functionezi la cote maxime. Dupa ce se duce efectul, ai nevoie de noi puteri, asa ca mai bei o cafea. Oamenii de stiinta au observat ca urmatoarea cafea pur si simplu forteaza corpul sa se miste cu viteza.
La a treia cafea corpul incearca din rasputeri sa ramana activ, pentru ca este deja stimulat peste masura si obosit. Incearca sa mananci si alimente care iti furnizeaza energie, nu te baza doar pe cafea, daca ai o zi plina, cu multe decizii de luat.

SURSA

 

×
Subiecte în articol: cafea