x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Patru beneficii ale cafeinei asupra sănătății

Patru beneficii ale cafeinei asupra sănătății

de Magda Bucur    |    13 Sep 2016   •   07:32
Patru beneficii ale cafeinei asupra sănătății
Sursa foto: GeorgeDolgikh/Getty Images/iStockphoto

Pentru mulți dintre noi, nicio zi nu poate începe fără o cafea bună. Fie că este vorba de aroma tare, fie că avem nevoie de doza de energie pe care o ceașcă de cafea ne-o oferă, obiceiul este răspândit, peste tot pe glob. Chiar dacă în opinia multor specialiști cafeaua are mai degrabă efecte negative asupra organismului (insomnie, palpitații, dureri de cap), există medici care o recomandă pentru banaficiile aduse sănătății. Potrivit site-ului The Daily Meal, există cel puțin patru beneficii pe care o doză de cafea bună le are pentru sănătate.

Arde grăsimile. Cafeina stimulează termogeneza, procesul prin care organismul transformă mâncarea în energie. Dacă bei o cană de cafea, crește numărul de calorii pe care corpul le ”arde” de-a lungul zilei.

Scade riscul de cancer. Potrivit Jurnalului American de Nutriție Clinică, consumul a patru, cinci cești de cafea pe zi scade cu 15 procente riscul de a face cancer colorectal.

Protejează ficatul. Un studiu realizat la Universitatea din Minnesota a deomnstrat că un consum ridicat de cafea poate reduce riscul de a dezvolta carcinom hepatocelular, cea mai întâlnită formă de cancer de ficat.

Previne diabetul. Cercetătorii spun despre cafea că reduce riscul apariției diabetului, deoarece crește toleranța organismului la insulină.

În plus, cafeaua conține antioxidanți care neutralizează radicalii liberi din organism, contribuind astfel la reducerea stresului și, în general, spun cercetătorii, la o speranță de viață mai mare.

 

 

 

×