x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Primăvara, sezonul gripelor și răcelilor. Ce să bem și să mâncăm ca să ne însănătoșim rapid

Primăvara, sezonul gripelor și răcelilor. Ce să bem și să mâncăm ca să ne însănătoșim rapid

05 Apr 2017   •   15:15
Primăvara, sezonul gripelor și răcelilor. Ce să bem și să mâncăm ca să ne însănătoșim rapid

Apa este cel mai bun fluid pe care trebuie să îl bem cand suntem răciți sau avem gripă. Apa  ajută să ne menținem umiditatea mucoasei din gâtul iritat. Băuturile calde sunt și ele o bună alegere mai ales că aburul cald ne ajută în care avem congestie nazală.

Ce să bem și să mâncăm atunci când suntem răciți sau gripați

Ceai din plante

Ceai de miere cu lămâie. Acest ceai se prepară simplu: Amestecăm lămâia cu mierea peste care adăugăm o cană cu apă fierbinte.

Supă

Ceai de ghimbir

Laptele și produsele lactate

Mulți oameni trăiesc cu impresia greșită că produsele lactate favorizează congestia motiv pentru care evită să consume aceste alimente atunci când sunt răciți, însă acest lucru nu este real. Nu este necesar să nu mai cosumați lapte sau produse din lapte când sunteți gripași sau răciți.

Pentru întărirea sistemului imunitar

Pentru acest lucru este necesar să consumăm iaurt, kefir, somon sau ton, semințe de in și nuci, dar și ulei de măsine.
În timpul răcelilor și gripelor este necesar un aport suplimentar de vitamina C pe care le găsim în portocale, grapegruit, ardei, căpșuni, roșii, ananas, broccoli și pătrunjel.

O altă vitamină de care avem nevoie din belșug în timpul răcelilor este E. Această vitaminp o găsim în legume frunzoase, spanac, varza de Bruxelles și chiar varza.

Migdalele, semințele de floarea soarelui, broccoli, afine și cerealele integrale sunt și ele bogate în vitamina E.

Nu trebuie să uităm nici de selemiu, minelal esențial pentru un sistem imunitar puternic.

Pentru a ne aduce un aport suplimentar de seleniu trebuie să consumăm, crfeveți, ton, curcan. miel, vită, ouă și nuci braziliene.

×