x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Scandalul dezinfectanților a paralizat activitatea celui mai mare spital de urgență din Moldova

Scandalul dezinfectanților a paralizat activitatea celui mai mare spital de urgență din Moldova

16 Mai 2016   •   09:43
Scandalul dezinfectanților a paralizat activitatea celui mai mare spital de urgență din Moldova
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

În Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, cel mai mare din Moldova, au fost anulate toate oprațiile din cauza lipsei dezinfectanților, relatează monitorulbt.ro.


Inventarul dezinfectanților existenți în spital a relevat faptul că există dezinfectanți, alții decît cei de la Hexi Pharma, pentru sălile de operații și pentru mâini dar nu și pentru preoperator cel necesar dezinfectării plăgilor.


Conducerea spitalului vrea ca în zilele următoare să înceapă procedura de achiziție directă a dezinfectanților necesari, a declarat medicul Ștefan Bercea.


Până la deblocarea de fonduri pentru achiziţii, dezinfectanţii vor fi cumpăraţi din banii angajaţilor, ei fiind principalii contribuabili cu 2% la asociaţia înfiinţată de unitatea sanitară.


Anul trecut, Spitalul Judeţean a cheltuit pe dezinfectantele Hexi Pharma 700.000 de lei, adică sub 1% din bugetul consumat pe dezinfecţie şi curăţenie.

×