Patrunjelul conține proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special, vitamina C.
Substantele componente din uleiul volatil al patrunjelului (miristicin, limonen, eugenol, etc.) inhiba formarea tumorilor localizate la nivelul plamanilor. Acestea actioneaza asemanator antioxidantilor care neutralizeaza anumite tipuri de substante cancerigene (ca benzopirenul emanat de fumul de tigara, fumul carbunilor pentru gratar, etc.).
Consumă zilnic o legătură de pătrunjel verde, pus în salate, presărat în supe sau tocane sau chiar adăugat în sucuri proaspete de fructe sau legume. Ai 11 motive serioase să faci asta!
Citește continuarea ca să afli de ce este bine să consumi pătrunjel verde în fiecare zi.
Citește și despre:
Roșiile previn apariția cancerului de sân
10 alimente care te ajută să ții în frâu colesterolul
8 fructe „prietenoase” care te ajută să slăbești