x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 3 remedii naturale împotriva afecțiunilor gingivale

3 remedii naturale împotriva afecțiunilor gingivale

02 Mar 2016   •   20:43
3 remedii naturale împotriva afecțiunilor gingivale

Recesiunea gingivală este o afecțiune caracterizată de mișcarea marginii gingivale în lateral, care se desprinde de pe suprafața dintelui. Problema este una serioasă, provocând dureri, sensibilitate la rece sau cald și sangerare în timpul periajului.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Periodontologie, unul din principalele motive care duc la dezvoltarea recesiunii gingivale este igiena dentară precară, implicit acumularea de placă bacteriană și tartru pe suprafața dinților.

Evident, un alt factor este moștenirea genetică. Potrivit cercetărilor medicilor, 30% din oamenii din întreaga lume sunt predispuși să dezvolte diferite boli la nivelul gingiilor.

Din fericire, există numeroase metode naturale de a preveni și a ameliora simptomele recesiunii gingivale, informează healthyfoodhouse.com. Astfel, dacă sesizați semnele acestei afecțiuni, puteți încerca unul din următoarele tratamente:

Vitamina C
Vitamina C este utilizată în tratarea diferitelor afecțiuni ale gingiilor, dovedindu-și eficiența mai ales în cazul sângerărilor.

Ceaiul verde
Asociația Dentară Americană a publicat un studiu conform căruia consumul constant de ceai verde are efecte benefice asupra sănătății dinților și a gingiilor.
Mai exact, ceaiul verde băut zilnic reduce cele trei simptome ale afecțiunilor periodentale: sângerările, pierderea țesutului gingival și sensibilitatea și durerea la contactul cu diferite alimente.

Eucaliptul
Eucaliptul este o substanță cu proprietăți antiinflamatorii, care vindecă afecțiunile la nivelul gingiilor. Eucaliptul distruge germenii și bacteriile din cavitatea bucală.

Persoanele care suferă de recesiune gingivală își pot prepara o apă de gură naturală cu ajutorul următoarelor ingrediente:

  • Două lingurițe de ulei esențial de eucalipt
  • O cană cu apă călduță
  •  

    ×